Android groeit snel, blijkt uit cijfers van AdMob

admob androidAdMob is een bedrijf dat advertenties in mobiele applicaties toont. Ze gebruiken de dienst ook om diverse cijfers te verzamelen. Uit de rapportage van november is af te leiden dat het gebruik van Android sterk toeneemt. AdMob telt het aantal verzoeken (requests) vanaf mobiele apparaten. Het aantal verzoeken van Android-toestellen steeg in vergelijking met oktober van 11 naar 16 procent (zie groene taartpunt).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Motorola Droid (Milestone) is goed voor 22 procent van de wereldwijde Android-verkeer. De HTC Magic doet het met 21 procent ook goed en de HTC Hero blijft iets achter met 9 procent. Er is in een halfjaar tijd een flinke verschuiving te zien: zes maanden geleden zorgde de G1 nog voor 92 procent van het Android-verkeer. Tegenwoordig wordt de G1 nog maar door 37% van de Android-bezitters gebruikt:

admob groei android

Het aantal Android-toestellen groeide in vergelijking met oktober met maar liefst 27 procent. AdMob verzamelt geen cijfers van ¡lle Android-gebruikers, maar alleen van mensen die (veelal gratis) applicaties met reclame erin hebben geïnstalleerd.

Meer info: Rapport AdMob (PDF)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.