iOS vs AndroidUit een onderzoek van researchbureau Nielsen blijkt dat Android in de Verenigde Staten sneller groeit dan Apple’s iOS, maar bij beide mobiele besturingssystemen is het marktaandeel toegenomen. Dit gebeurt ten koste van Windows, Symbian en met name Blackberry, die langzaam in gebruikersaantallen afnemen. Android bezit op dit moment 51.8 procent van de markt, iOS 34.3 procent en Blackberry 8.1 procent.

De eerste grafiek laat de nieuwe smartphone-aankopen van de afgelopen drie maanden zien ten opzichte van de totale aankopen. Van alle nieuwe kopers koos 54.6 procent voor Android, 36,3 procent iOS en 4 procent Blackberry. Hierdoor groeit Android met 2.8 procent, iOS met 2 procent en Blackberry kelderde met 4 procent.

Apple blijft met 34 procent wel de grootste smartphone-fabrikant. Dit komt omdat de iPhone exclusief door Apple wordt gemaakt. Fabrikanten van Android-smartphones bezitten 51 procent van de markt, waar Samsung (17 procent), HTC (14 procent) en Motorola (11 procent) redelijk dicht bij elkaar zitten.

Via: The Verge