Android haalt iPhone in: meer dataverkeer in VS

Redactie
27 april 2010, 17:13
2 min leestijd
Android haalt iPhone in: meer dataverkeer in VS
android hand
admob android

Het leek er al aan te komen: Android heeft de iPhone ingehaald als het gaat om dataverkeer op smartphones in de VS. Dat blijkt uit cijfers van AdMob, een bureau dat reclamebanners in applicaties plaatst en daarmee ook cijfers verzameld. AdMob geeft geen volledig overzicht van de smartphone-markt, omdat ze niet op alle platformen actief zijn, maar een vergelijking tussen Android en iPhone is wél te maken. Android is nu goed voor 46% van het webverkeer in de VS. De iPhone is afgezakt naar 39%. Maar wijst dat er ook op dat er meer Android- dan iPhone-gebruikers zijn? Die conclusie kun je niet zo makkelijk trekken.

Het verschil heeft er misschien mee te maken dat er bij Android meer applicaties gratis worden aangeboden (aangezien er nog in talloze landen nog geen betaalde applicaties mogelijk zijn, waaronder België). Daardoor maken ontwikkelaars op het Android-platform relatief meer gebruik van advertenties om geld met hun apps te verdienen. Gemiddeld zullen er daardoor meer Android-gebruikers in de systemen van AdMob gedetecteerd worden. Het Android-dataverkeer groeit maandelijks met 32 procent, van 72 miljoen opvragingen in maart 2009 naar 2 miljard in maart 2010.

Lees verder na de advertentie.

Een paar cijfers:

  • Motorola heeft het grootste marktaandeel: 44% van het Android-dataverkeer in maart 2010 kwam van een Motorola-toestel. Dit komt door het succes van de Droid en (in mindere mate) de CLIQ. HTC staat op nummer 2 met 43% van het dataverkeer. Samsung staat met 9% op drie.
  • De meestgebruikte telefoon was de Motorola Droid (32%). De Nexus One genereerde slechts 2% van het dataverkeer.
  • De verhouding tussen Android OS-versies is ongeveer gelijk: Android 1,5 (38%), Android 1.6 (26%) en Android 2.0/2.1 (35%). Dit zijn cijfers van maart 2010.
  • De HTC Dream en HTC Magic waren in september 2009 goed voor 96% van het dataverkeer. Nu is de markt veel meer verspreid: 11 toestellen zijn samen goed voor 96% van het Android-dataverkeer.
  • In de VS bestaat de top 3 uit Motorola Droid, HTC Dream en Motorola CLIQ. In het Verenigd Koninkrijk zijn het echter de HTC Hero, HTC Dream en HTC Magic. Lopen we in Europa achter?

Google heeft AdMob gekocht, maar de overname is nog niet rond. De Amerikaanse overheid moet eerst nagaan of de overname is toegestaan.

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's