Android haalt wereldwijd voor het eerst Windows Mobile in

Redactie
19 mei 2010, 17:07
1 min leestijd
Android haalt wereldwijd voor het eerst Windows Mobile in
android vs iphone

NPD publiceerde eerder cijfers waaruit bleek dat de iPhone is ingehaald door Android. Ze baseerden zich daarbij op opinies van consumenten op basis van een enqu ªte. Gartner heeft het nu iets grondiger aangepakt, door naar werkelijke verkoopcijfers te kijken. Ze concluderen dat Android in de VS inderdaad beter verkoopt dan de iPhone. Wereldwijd staat Android nog wel op de vierde plaats (9,6% marktaandeel), achter de iPhone (15,4%). Het gaat over het algemeen goed met smartphones, want de verkoop groeide het afgelopen kwartaal met 48,7 procent.

Dat Android nog steeds niet de iPhone voorbij is gestreefd komt vanwege de populariteit van de iPhone in Europa en Azië. In de VS is de situatie anders: met groeicijfers van 707% is Android het snelstgroeiende smartphone-platform. In totaal werden wereldwijd 5,21 miljoen Android-telefoons verkocht. Dat is iets minder dan de 65.000 Android-toestellen die er volgens Google CEO Eric Schmidt dagelijks over de toonbank gaan.

Lees verder na de advertentie.

Symbian is nog steeds het grootste smartphone-platform, dankzij goedkope toestellen van Nokia. Maar de groei is er een beetje uit: Symbian’s marktaandeel daalde van 48,8 naar 44,3 procent. Op de tweede plaats staat RIM’s Blackberry: dat percentage zakte van 20,6 naar 19,4 procent. De derde plaats is voor de iPhone, gevolgd door Android en Windows Mobile.

smartphone verkoop gartner
Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's