Android-hackers richten Open Android Alliance op

open android allianceHet zal niemand ontgaan zijn: de gebeurtenissen rond de CyanogenMod. Een groepje hackers van xda-developers.com die regelmatig custom ROM’s maken, voelen de hete adem van Google in hun nek en hebben daarom besloten om zich te verenigen in de Open Android Alliance.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ze hebben grote plannen: de Open Android Alliance (niet te verwarren met de Open Handset Alliance van Google zelf) gaat een complete open source-versie van Android ontwikkelen. Het bevat alternatieven voor de closed source-applicaties die je van Google niet mag distribueren.

Twee prominente leden van de Open Android Alliance zijn door de Britse website The Register geïnterviewd: de 19-jarige Canadese student Jared Rusch en teamlid Cody Davey. Rusch zegt erover:

We’re trying to make the Android it should have been in the first place, completely free, open source [so that] anyone can use whatever, because we’re not keeping applications to ourselves.

[…]

We believe Android is a good platform to build upon and who knows, maybe we can make something better than it originally was.

De eerste alfaversie is al op korte termijn beschikbaar: de teamleden schatten dat ze twee weken tot twee maanden nodig hebben om een eerste werkende versie te maken. Cyanogen maakt overigens geen deel uit van de Open Android Alliance, maar gaat wel zijn code beschikbaar stellen. Davey legt in het interview uit, dat ze als community het doel hebben om Android te maken, zoals het oorspronkelijk aan de gebruikers was voorgespiegeld. Er zijn inmiddels zo’n 25 teamleden betrokken bij het project.

Meer info: Open Android Alliance
Via: The Register

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.