Android heeft hoogste percentage gratis applicaties

Wouter Nijsen
24 februari 2010, 10:18
1 min leestijd
Android heeft hoogste percentage gratis applicaties

Elk groot mobiel besturingssysteem heeft tegenwoordig zijn eigen softwarewinkel. Aanstichter was Apple, die het principe van een App Store waar gebruikers op het toestel zelf applicaties kunnen downloaden, groot heeft gemaakt. De rest volgt gestaag en de winkeltjes van Palm, Nokia, Blackberry, Windows Mobile en Android worden steeds groter. Het Nederlandse onderzoeksburo Distimo doet onderzoek naar al deze softwarewinkels en heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona hun laatste cijfers gepresenteerd.

Zoals te verwachten is Apple nog steeds de grootste met een aanbod van meer dan 150.000 applicaties, maar Android loopt gestaag in. Op het moment van het onderzoek waren er 20.000 titels in de Android Market te vinden en het aanbod van nieuwe applicaties wordt nog elke maand groter. Relatief gezien groeit de Android Market het snelst. Als het aankomt op het aandeel van gratis applicaties is Android absoltute koploper. Maar liefst 57% van het aanbod is gratis te downloaden. Ter vergelijking: slechts 25% van het aanbod in Apple’s App Store is gratis. Vermoedelijk is dit het resultaat van Goolge’s soepele keuringsproces waardoor meer applicaties worden toegelaten. Bijkomend nadeel is dat er daardoor ook veel minder nuttige applicaties in de Android Market verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Het grote aantal gratis applicaties is ook te verklaren door het feit dat betaalde content in de Android Market in slechts 11 landen beschikbaar is, terwijl de App Store in 77 landen te vinden is. Daarnaast werkt het Google Checkout-betaalsysteem de groei van het aantal betaalde applicaties tegen, doordat alleen betaald kan worden met een creditcard. Er gaan echter geruchten dat er gewerkt wordt aan een toegankelijker betaalsysteem, al dan niet in samenwerking met mobiele operators.

Prijspeil Android applicaties

Het gemiddelde prijspeil van Android-applicaties is nagenoeg gelijk aan dat van de Apple App Store: $3,27 voor Android tegen $3,62 voor de Apple App Store.

Distimo via AndroidAndMe

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's