De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android hype eindigt in deceptie bij lancering’

Redactie
7 september 2008, 8:03
1 min leestijd

Aldus Richard Waters van de Britse Financial Times. Volgens Waters is dit het oordeel van internet ontwikkelaars en belangrijke personen in de mobiele telefoon industrie.

Lees verder na de advertentie.

Zo schrijft Waters het volgende: “For Google, comparisons with Apple are turning out to be both inevitable and damning. If the iPhone has been a textbook case of how to develop and market a new consumer electronics product, Android is the opposite, according to industry experts.”

Zo kwalificeert John Jackson, analyst bij de Yankee Group, zich voor het wereldkampioenschap open deuren intrappen: “It ain’t no iPhone,” wat wellicht betekent dat dit artikel in de gerenomeerde Financial Times met een korreltje zout genomen moet worden. Desondanks zal de ervaring die de consument had bij de lancering van de iPhone wezenlijk verschillen met de ervaring die de consument zal hebben bij de lancering van de HTC Dream met Android in oktober. Zo geeft Tom Conrad van internetdienst Pandora aan: “The best experiences out there today are ‘vertical’ experiences, where the hardware and software come from the same company,”. Het klopt inderdaad dat de Android geen ‘verticale’ ervaring wordt, maar of de consument hiermee direct slechter af is valt te betwijfelen.

Ook is het opmerkelijk dat Waters aangeeft dat er geen ‘killer app’ beschikbaar zou zijn voor Android. Het lijkt er meer op dat Waters de afgelopen weken heeft lopen suffen en niet heeft opgelet toen de winnaars van de Android Developer Challenge bekend gemaakt werden. Stuk voor stuk zijn dit applicaties die in staat zijn de manier waarop wij onze mobiele telefoon gebruiken op een revolutionaire wijze veranderen.

Bron.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu