Zo gaan de nieuwe iconen van Android eruitzien

Redactie
14 april 2014, 12:12
1 min leestijd
Zo gaan de nieuwe iconen van Android eruitzien
android iconen

Google gebruikt verschillende iconen voor zijn diensten. Zo is het web-icoon van Gmail geheel plat, terwijl de Android-versie juist veel schaduwen vertoont en een open envelop toont. Google zou de iconen op verschillende platformen gelijk willen gaan trekken en is begonnen aan een groot design voor Android. Het project heet ‘Moonshine’ en zou alle Android iconen een platter uiterlijk geven. Ondanks dat ze meer op de web-versies van de betreffende iconen lijken, zijn ze veelal mooier, gaver en unieker.

De Android iconen die een make-over krijgen, zijn Play Muziek, Play Boeken, Play Films, Play Games, Google+, Google Calendar, Personen, Chrome, YouTube, Google Maps, Gmail, Hangouts, Camera en Google Play. Laatstgenoemde wordt flink onder handen genomen, en zo krijgt Play Films ook een andere kleur: paars.

Lees verder na de advertentie.

Android iconen: check ze allemaal

En dit zouden de nieuwe Android iconen moeten zijn. Scrol naar onderen om het huidige web- en Android-icoon te zien, en de nieuwe iconen die mogelijk binnenkort aan Android worden toegevoegd.

iconen2

Het blijft vooralsnog onduidelijk of en wanneer de nieuwe Android iconen beschikbaar komen. Waarschijnlijk worden alle apps geüpdatet met het nieuwe icoon, waardoor je alle apps moet updaten. Er zijn nog geen directe aanwijzingen gevonden in apk-bestanden van apps, maar volgens het doorgaans zeer betrouwbare Android Police is de kans groot dat deze wijziging wordt doorgevoerd.

Mogelijk worden de nieuwe Android iconen samen met Android 4.5 of Android 5.0 geïntroduceerd.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu