De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google laat je eindelijk apps doorzoeken in Android

Thomas Haenen
31 augustus 2016, 8:27
2 min leestijd
Google laat je eindelijk apps doorzoeken in Android

Android krijgt eindelijk een in-app-zoekfunctie, zo heeft Google vannacht bekend. Gebruikers kunnen straks via de Google-app een groot aantal applicaties op hun smartphone doorzoeken.

Lees verder na de advertentie.

Android In Apps-zoekfunctie

In de Google-applicatie op je Android vind je straks een knop ‘In Apps’. Druk je op die knop, dan kun je de gegevens van veel apps op jouw toestel doorzoeken. Zoek je bijvoorbeeld details uit een gesprek met een vriend, maar weet je niet meer in welke app je ze doorgesproken hebt? In Apps doorzoekt meerdere berichtendiensten. Ook kun je vanuit de zoekfunctie nummers opzoeken in Spotify of oude mailtjes uit Gmail terugvinden.

Android In Apps-zoekfunctie

De Android In Apps-zoekfunctie werkt vooralsnog slechts met een selecte groep applicaties, waaronder Gmail, YouTube en Spotify. De komende weken en maanden wordt het aanbod uitgebreid met vele andere applicaties als Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Google Keep en meer.

Het zoeken gebeurt volledig lokaal, dus je hoeft bovendien geen internetverbinding te hebben om resultaten in beeld te krijgen. Via de instellingen kun je er bovendien voor kiezen om bepaalde apps niet te tonen in de zoekresultaten.

Google geeft geen details over wanneer gebruikers met de In App-zoekfunctie aan de slag kunnen. Vermoedelijk wordt de functie uitgerold met de eerstvolgende versie van de Google-app, wat betekent dat hij geleidelijk maar op korte termijn beschikbaar is voor iedereen met een Android-toestel. Het is onbekend of de nieuwste versie van Android vereist is voor de feature.

Primeur voor LG V20

De LG V20, een nieuw vlaggenschip dat de Koreaanse fabrikant volgende week dinsdag onthult, wordt voorzien van een speciale snelkoppeling. Op het homescreen staat een knop die gebruikers direct naar de zoekfunctie brengt. Ook kunnen de meegeleverde apps van LG direct doorzocht worden. De V20 wordt één van de eerste smartphones met Android 7.0 Nougat.

De In Apps-zoekfunctie staat al jaren bovenaan het verlanglijstje van Android-gebruikers. Apple biedt een soortgelijke functie al jaren aan op onder andere de iPhone. Met ‘Spotlight’ kunnen gebruikers mailberichten, notities en nog veel meer doorzoeken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu