De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android in april 2013: Gingerbread nog steeds de grootste

Redactie
2 mei 2013, 10:26
1 min leestijd
Android in april 2013: Gingerbread nog steeds de grootste
platform

Google heeft cijfers bekendgemaakt waaruit de adoptie van verschillende Android-versies is af te lezen. In april 2013 is voor het eerst een nieuwe meetmethode gebruikt, waarbij alleen is gekeken naar Android-toestellen die de Play Store hebben bezocht (en dus actief in gebruik zijn). voorheen werd gekeken hoeveel toestellen verbinding maken met de Google-server, zodat ook inactieve gebruiker en mensen die niets met hun toestel doen, meetelden. De nieuwe meetmethode geeft een iets positiever beeld voor de mate waarin nieuwe Android-versies doordringen tot het publiek. Duidelijk is dat Gingerbread (uit 2010) nog steeds aan kop gaat, hoewel het 1,3 procent daalde.

Ook is te zien dat Jelly Bean (4.1 en 4.2) bezig is met een opmars: het haalde Ice Cream Sandwich (4.0) voor het eerst in.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn nog weinig mensen die gebruik maken van Android 4.2. Uit de cijfers zijn ook de meestgebruikte schermformaten af te lezen. De meerderheid van de gebruikers heeft schermformaat ‘normaal’ met een diameter rond de 4-inch.

android april 2013 chart
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu