Android verovert China: de HTC OPhone van China Mobile

Redactie
26 mei 2009, 16:08
1 min leestijd
Android verovert China: de HTC OPhone van China Mobile
htc ophone

HTC is van plan om vanaf volgende maand een Android-toestel in China te verkopen. Dat vertelde het bedrijf aan de Wall Street Journal. Het gaat om een Chinese versie van de HTC Magic, aangepast met software van China Mobile. We kunnen hier gerust spreken van een ‘big deal’, want deze operator heeft bijna een half miljard abonnees en is daarmee de grootste operator wereldwijd.

Het is de eerste keer dat er een Android-toestel in China beschikbaar komt. Het toestel gaat de OPhone heten. Die naam lijkt afgekeken van de iPhone, maar de O staat voor Open Mobile System, de naam die China Mobile heeft bedacht voor de aangepaste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Het toestel zal voor ongeveer 5.000 yuan ($730) in de winkel liggen.

Lees verder na de advertentie.

HTC is van plan om de verkoop in China dit jaar te verdubbelen. Vorig jaar verkochten ze er 800.000 toestellen. Eigenlijk waren er plannen om dit toestel (ook onder de naam oPhone) al in mei 2009 te lanceren (lees ons eerdere bericht over de Dopod oPhone), maar dat is er niet van gekomen.

Via: Wall Street Journal

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's