Android nu ook op Instagram te vinden

Thomas Haenen
15 november 2016, 13:30
1 min leestijd
Android nu ook op Instagram te vinden

Een Android Wear-versie van Android bestaat natuurlijk al geruime tijd, maar vanaf vandaag is ook andersom het geval. Google heeft een Android Instagram-account geopend voor het mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Android Instagram

In korte tijd heeft de Instagram-account voor Android al enkele duizenden volgers weten te vergaren. Google heeft direct vier afbeeldingen en twee video’s gepubliceerd, die samen één groot geheel vormen. Daarop is een collage van verschillende Android-producten te zien.

Zo zien we onder andere de Google Pixel en de Pixel C, de nieuwste smartphone en tablet van Google. Daarnaast worden Android Wear, Android Auto en Android Pay afgebeeld. Een groot aantal snoepje verbeeldt de verschillende versies van Android, van Donut tot Marshmallow tot Nougat.

Android Instagram

Android op sociale media

Android is inmiddels actief op vrijwel alle populaire sociale media. Zo zijn er verschillende officiële accounts op Twitter te vinden en heeft het bedrijf al langere tijd een Facebook-pagina. Grote afwezige is een Android-account op Snapchat. Niet geheel verrassend is het bedrijf ook nog altijd actief op Google+, hoewel dat sociale platforms inmiddels door een groot deel van de wereld genegeerd wordt.

Wat Google in de toekomst gaat delen via Instagram is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf gebruikt zijn sociale media zelden om grootste aankondigingen te delen. In plaats daarvan worden er vooral tips en interessante afbeeldingen geplaatst. Bij het Instagram-profiel staat de hashtag ‘#AndroidAdventures’, wat suggereert dat we soortgelijke foto’s kunnen verwachten op dit platform.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu