De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Instant Apps laat je apps gebruiken zonder installatie

Wouter Nijsen
18 mei 2016, 20:52
1 min leestijd
Android Instant Apps laat je apps gebruiken zonder installatie

Google heeft Android Instant Apps onthuld. Hiermee kun je apps gebruiken, zonder ze te installeren. Hier lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Android Instant Apps officieel

android instant apps

In plaats van dat je een app hoeft te downloaden, worden alleen de onderdelen gedownload die je nodig hebt. Hierdoor hoef je als gebruiker niet Google Play in te duiken om een app te downloaden, maar kun je probleemloos de informatie binnen een app zien.

Android Instant Apps is een soort tussenvorm van een native Android-app en een web-app. De functie werkt via een url, zo liet Google tijdens de keynote zien. Als voorbeeld geeft Google de BuzzFeed Video-app. Wanneer je een linkje naar een artikel in BuzzFeed ontvangt, dien je normaliter de Android-app te downloaden.

Met Android Instant Apps is dit niet meer nodig, omdat de functie kleine stukje van de app pakt die binnen enkele seconden opgestart kunnen worden. In principe kunnen alle ontwikkelaars aan de slag met Android Instant Apps, al moeten ze hier wel wat werk voor verrichten.

Android Instant Apps kan ook worden gebruikt bij het winkelen op het internet. Open je bijvoorbeeld een link naar een kledingwinkel, dan wordt de pagina direct in de bijhorende app geopend, zonder dat je hiervoor de app-winkel in hoeft. Android Instant Apps werkt ook bij parkeer-apps, die je vaak laten betalen met een nfc-scan in de app. Omdat het installeren teveel tijd en moeite kost, kunnen gebruikers direct de benodigde pagina

Android Instant Apps wordt later dit jaar beschikbaar en ondersteunt apparaten met Android 4.2 (Jelly Bean). Je dient dus een redelijk recent toestel te hebben om de functie straks te kunnen gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu