‘Android internetgebruik voor het eerst groter dan iOS’

Android internetgebruikHet Android internetgebruik is voor het eerst groter dan dat van iOS. Dat blijkt uit een onderzoek van Net Applications, dat onderzoek doet naar het mobiele internetgebruikt. De afgelopen jaren was iOS heer en meester als het ging om internetgebruik, maar nu heeft Android het mobiele besturingssysteem van Apple toch ingehaald.

Het is daarbij erg indrukwekkend dat iOS, dat vergeleken met Android maar een klein percentage van de mobiele markt bezit, zo veel dataverkeer in kan nemen. Gebruikers van Android, dat over een beduidend groter marktaandeel beschikt, schijnen dus (nog steeds) minder dataverkeer te gebruiken dan iOS-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android internetgebruik

Als je kijkt naar het Android internetgebruikt, neemt Googles mobiele besturingssysteem een aandeel van 44,62 procent in. iOS staat op de tweede plek met 44,19 procent. Windows Phone, Symbian, Blackberry en de Kindle van Amazon zijn goed voor respectievelijk 2,49, 2,57, 1,21 en 0,64 procent.

Mogelijk komt de toename van het Android internetgebruik onder andere door Android-smartphones die 4G ondersteunen. Bekijk ook onze lijst met de beste 4G Android-smartphones.

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.