Android is niet Googles antwoord op de iPhone

Redactie
9 juni 2008, 15:19
1 min leestijd

Een nieuwe demonstratie van een Android-projecttelefoon door Google gaf in vergelijking met de iPhone niet veel nieuwigheden. Maar, zegt Google, Android is niet bedoeld om concurrentie te zijn voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Op een presentatie in San Francisco gaf Vic Gundrota, engineering vice president van Google, een opvallende demonstratie van wat de Android-telefoon aan het worden is. Aanwezigen besloten vrij snel dat ze niet veel zagen dat al niet met de iPhone werkelijkheid is. Gundrota spaarde daarbij geen moeite om de iPhone te prijzen als een toestel van wereldklasse en om uit te leggen dat het niet Google’s bedoeling is om de iPhone de duvel aan te doen.

Google wil de beste browser-ervaring naar de mobiele telefoontoestellen brengen, zo vatte hij de Google-strategie samen. En daarvoor wordt Android ontworpen als een software-oplossing die op zoveel mogelijk toestellen zou moeten kunnen draaien.

De eerste Android-toestellen zouden nog voor het einde van het jaar op de markt moeten zijn. De kits voor softwareontwikkelaars zijn er, zodat zij toepassingen voor de telefoon in Java kunnen klaarstomen. Google streeft ernaar dat voor Android zoveel ontwikkeld wordt dat meer en meer fabrikanten het als een standaard systeem willen inbouwen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's