Android is populair in VS, maar niet geliefd in Italië

Redactie
20 september 2010, 19:29
1 min leestijd
Android is populair in VS, maar niet geliefd in Italië
italiaanse vlag
symbian-italie-spanje

ComScore Mobilens onderzocht het marktaandeel van Android in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten. De verschillen zijn groot. In juli 2010 was 1,5 procent van alle Italiaanse smartphone-eigenaren in het bezit van een Android-telefoon. Dat is veel minder dan in de Verenigde Staten, waar Android een marktaandeel heeft van 17 procent. Ook in landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland ligt het percentage Android-gebruikers veel hoger. Waar komt dit grote verschil vandaan?

Alessandro La Rosa, een Italiaanse ontwikkelaar van mobiele applicaties, beweert dat mobiele telecomproviders schuldig zijn. “Toen de eerste Android-telefoons op de markt kwamen, werden deze direct ondersteund door een paar grote Italiaanse providers, zoals TIM”, zegt La Rosa in een interview met Android Planet. “Maar al na een paar maanden stopten deze bedrijven met de ondersteuning van Android. Ik heb in die tijd twee applicaties gemaakt voor een operator, terwijl deze apps nooit meer zijn uitgebracht.”

Lees verder na de advertentie.

Door het verdwijnen van Android kregen bedrijven als Apple en Nokia meer kans om zich te ontwikkelen op de Italiaanse markt. Nokia heeft op dit moment een marktaandeel van bijna 75 procent in Italië. Dat is ongekend hoog in vergelijking met andere Europese landen.

smartphone-us

“De afgelopen maanden is de situatie in Italië aan het veranderen”, zegt La Rosa. “Steeds meer mobiele telecomproviders ondersteunen Android-telefoons.” Het ziet er dus naar uit dat het marktaandeel van Google de komende maanden flink zal gaan groeien in Italië.

Helaas is er weinig bekend over het marktaandeel van besturingssystemen in Nederland. Sowieso heeft Nokia een groot marktaandeel in Nederland in handen, waarschijnlijk gevolgd door iOS, Windows Mobile en Android. Hopelijk onderzoekt ComScore Mobilens dit in een later stadium.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's