Android Jelly Bean domineert op Android-apparaten, KitKat stijgt licht
Gijs Ettes

Android Jelly BeanAndroid 4.1, Android 4.2 en Android 4.3 zijn nog steeds de meest gebruikte versies van Android. Het aandeel van Android 4.4 (KitKat) is weliswaar licht gestegen van 1,1 procent in december tot 1,8 procent nu, maar Android Jelly Bean staat vooralsnog op het gros van alle geactiveerde Android-apparaten (60,7 procent). Dit is op zich ook wel logisch, aangezien veel toestellen pas sinds kort zijn geüpdatet naar Android 4.2 of 4.3 (Jelly Bean). Het marktaandeel van deze versies is dan ook gestegen naar respectievelijk 16,3 procent en 8,9 procent. Android 4.1 daalde een half procent tot 35,5 procent.

Het gebruik van oudere versies is sterker gedaald. Toch zijn Froyo (2.2), Gingerbread (2.3.x) en Honeycomb (3.2) nog goed voor een aandeel van 21,4 procent. Ice Cream Sandwich (4.0.x) daalde minder sterk en is nu terug te vinden op 16,1 procent van alle geactiveerde Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Jelly Bean

Relatief gezien is de stijging van Android 4.4 (KitKat) hoog, maar op dit moment draaien alleen Google-toestellen en de high-end smartphones van fabrikanten op deze laatste versie van het besturingssysteem. Veel populaire telefoons als de Galaxy S4 en Note 3 hebben vooralsnog geen update ontvangen, maar naar verwachting zal dit niet lang meer duren.

Laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.