Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3 zijn nog steeds de meest gebruikte versies van Android. Het aandeel van Android 4.4 (KitKat) is weliswaar licht gestegen van 1,1 procent in december tot 1,8 procent nu, maar Android Jelly Bean staat vooralsnog op het gros van alle geactiveerde Android-apparaten (60,7 procent). Dit is op zich ook wel logisch, aangezien veel toestellen pas sinds kort zijn geüpdatet naar Android 4.2 of 4.3 (Jelly Bean). Het marktaandeel van deze versies is dan ook gestegen naar respectievelijk 16,3 procent en 8,9 procent. Android 4.1 daalde een half procent tot 35,5 procent.
Het gebruik van oudere versies is sterker gedaald. Toch zijn Froyo (2.2), Gingerbread (2.3.x) en Honeycomb (3.2) nog goed voor een aandeel van 21,4 procent. Ice Cream Sandwich (4.0.x) daalde minder sterk en is nu terug te vinden op 16,1 procent van alle geactiveerde Android-toestellen.
Lees verder na de advertentie.

Relatief gezien is de stijging van Android 4.4 (KitKat) hoog, maar op dit moment draaien alleen Google-toestellen en de high-end smartphones van fabrikanten op deze laatste versie van het besturingssysteem. Veel populaire telefoons als de Galaxy S4 en Note 3 hebben vooralsnog geen update ontvangen, maar naar verwachting zal dit niet lang meer duren.
Laatste nieuws over Google
- Eindelijk: Google TV krijgt profielen voor meerdere gebruikers (24-5)
- Android Auto heeft beperkingen, maar StreamBox gaat ze opheffen (23-5)
- Android 11 is de meest gebruikte Android-versie van dit moment (23-5)
- Valt de verbinding met Android Auto weg? Zo los je dit op (20-5)
- Android Auto vs Apple CarPlay: dit zijn de verschillen (18-5)