“Android-kernel bevat 88 grote gebreken”

Redactie
2 november 2010, 14:25
1 min leestijd
“Android-kernel bevat 88 grote gebreken”
security-android

De kernel van Android bevat tientallen beveiligingsproblemen. Volgens het beveiligingsbedrijf Coverity heeft de kernel 88 grote gebreken. Het bedrijf beweert dat derden toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie, zoals persoonlijke mails en sms-berichten.

Een kernel is de kern van een besturingssysteem. Je kunt het vergelijken met een manager die alles regelt binnen een bedrijf, maar zelf haast onzichtbaar is.

Naast de 88 grote gebreken troffen de medewerkers van Coverity veel kleine fouten aan. In totaal zijn er 359 fouten gevonden in de kernelcode. Dit komt neer op 0,47 defecten per 1.000 lijnen code. Volgens ontwikkelaars is dit een aardige score, want de meeste broncodes bevatten gemiddeld één defect per 1.000 lijnen code.

Lees verder na de advertentie.

kernel

Sommige gebreken hebben te maken met het geheugen van Android-apparaten, waardoor data verloren kan gaan. Een andere mogelijkheid is dat er kwaliteitsproblemen optreden, waardoor het besturingssysteem crasht.

Gelukkig zijn de 88 defecten snel te herstellen, omdat Android open-source is. Op dit moment zijn HTC en Google op de hoogte van de problemen, dus waarschijnlijk volgen beveiligingsupdates spoedig.

“We hopen dat Google en HTC de problemen snel oplossen”, zegt Andy Chou, mede-oprichter van Coverity. Als Google en HTC geen actie ondernemen, dan publiceert Coverity over twee maanden een rapport over de beveiligingslekken.

Bronnen: Android Community, Softpedia en Coverity

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's