De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 10 tofste actuele Android Kickstarter-projecten

Erwin Vogelaar
14 april 2016, 15:05
5 min leestijd
De 10 tofste actuele Android Kickstarter-projecten

Op Kickstarter zoeken creatievelingen geld om hun projecten van de grond te krijgen. Ook voor Android worden er allerlei ideeën bedacht. We zetten de leukste lopende projecten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Android Kickstarter projecten

Als je op Kickstarter kijkt zijn er altijd wel een aantal interessante lopende projecten te vinden. Een leuke gadget, dunnere portemonnee, toffe game of iets anders. Maar welke projecten zijn nu de moeite waard voor Android-liefhebbers? Wij zetten een aantal lopende Kickstarter-projecten op een rijtje. Naar de desbetreffende Kickstarter-pagina`s gaan kan door op het logootje in de video te klikken. De projecten zijn natuurlijk ook te bekijken in de Kickstarter-app.

Terugblik

Eerst even een korte terugblik. Voor ons vorige overzicht in januari hadden we acht Android-gerelateerde Kickstarter-projecten uitgekozen. Wat is daarmee gebeurd? Het slimme draagbare weerstation QTemp heeft het beoogde bedrag ruim gehaald. Er werd om 35.000 dollar gevraagd en er kwam uiteindelijk 43.061 dollar binnen. De QTemp is nu te pre-orderen. Livestreaming-app Cameleon zocht maar 4.200 dollar en heeft de Kickstarter-campagne afgesloten met een mooie 5.350 dollar.

De 2HXC 3-in-1-kabel om je apparaten mee op te laden vroeg om 8.000 dollar en heeft het net gehaald met een eindbedrag van 8.593 dollar. Vanaf juni wordt het product geleverd. De app ZombieGo! heeft het ook gered, met een eindbedrag van 1.243 dollar terwijl er 1.000 dollar nodig was. De overige vier projecten hebben het drempelbedrag niet weten binnen te halen. Welke Kickstarter-projecten zoeken er op dit moment naar geld?

1. OLO

De OLO is een 3d-printer voor je smartphone. Het apparaat gebruikt het licht van je Android-scherm om 3d-objecten te printen. Omdat de OLO op batterijen draait, is het apparaatje extreem mobiel. In de app kies je een model om te printen en vervolgens schuif je het toestel in de OLO. Dan spuit je het printmateriaal in het apparaat waarna het gaat printen. Printen kan wel enkele uren duren, dus in die tijd kun je de smartphone niet gebruiken.

2. GGMM E3 Wireless Smart Speaker

Deze speaker kan muziek uit  de cloud streamen via wifi  met  de bijhorende Android-app. Daarnaast kun je er een smartphone aan koppelen om deze op te laden en de speaker gebruiken als een wekker. Je kunt meerdere speakers aansluiten, zodat je op meerdere plekken dezelfde muziek hebt. Een stereo-optie behoort dan ook tot de mogelijkheden. Zet je de speakers in verschillende kamers, dan kun je er tevens voor kiezen om in elke kamer andere muziek af te beluisteren.

https://www.kickstarter.com/projects/1077087545/ggmm-e3-wi-fi-smart-cloud-speaker

3. CONNEX

Deze oplaadkabel is zo groot als een pasje, maar kan uitgeschoven worden om afstanden te overbruggen. Ben je klaar, dan gaat de kabel weer terug naar zijn vaste formaat. Het lijkt een ideale oplossing voor het probleem waarbij alle kabels in de knoop raken. Daarom is het Kickstarter-project nu al een groot succes. De kabel wordt in allerlei leuke designs uitgebracht.

https://www.kickstarter.com/projects/1884694797/connex-cable-the-most-creative-universal-cable

4. Drag n` Drop Mobile App Creator

Apps maken moeilijk? Met dit platform hoef je geen enkele regel  code te kennen, want apps maken gaat compleet via een visuele interface. Je start met een template, past deze aan door bijvoorbeeld afbeeldingen toe te voegen en publiceert de app in Google Play. In de gemaakte apps heb je mogelijkheden voor in-app aankopen, gps, advertenties, statistieken en meer. Je kunt zelfs games maken.

https://www.kickstarter.com/projects/56963604/drag-n-drop-mobile-app-creator

5. Spün

Spün maakt het tellen van je calorieën wel heel makkelijk. Je maakt via de bijhorende app een foto van je maaltijd, omcirkelt de porties die je opeet  en zet de Spün-lepel of -vork aan om te eten. Spün houdt vervolgens bij wat, hoeveel en hoe snel je eet je eet, om je zo tips te geven hoe je beter kunt eten. De onderdelen van het bestek die je in je mond stopt kun je vervolgens gewoon afwassen.

6. Backbone

Deze wearable zorgt ervoor dat je een goede houding aanneemt tijdens het zitten, om zo nekpijn en rugpijn te voorkomen. De bijhorende Android-app  stuurt je een berichtje als je een tijdje een verkeerde houding hebt aangenomen, maar je kunt ook de wearable zelf laten trillen.

https://www.kickstarter.com/projects/gobackbone/backbone-the-smart-easy-way-to-a-healthy-back

7. Plugfones

Deze kleine Bluetooth-oordopjes dempen  al het omgevingsgeluid. Zo kun je bijvoorbeeld muziek luisteren via je smartphone, terwijl er enorme herrie in je omgeving is. Niet handig om onderweg op te hebben, maar wel in werkplaatsen of andere luidruchtige locaties. Je kunt tevens telefoongesprekken voeren, waarbij de ander je gewoon kan verstaan terwijl de herrie nog gaande is.

https://www.kickstarter.com/projects/1421766212/plugfones-bluetooth-earplug-headphones-music-calls

8. VIE SHAIR

De VIE SHAIR doet het tegenovergestelde van de Plugfones. In plaats van je compleet af te sluiten van de wereld, plaatst deze koptelefoon lucht tussen de schelpen en je oren. Hierdoor kun je de wereld om je heen blijven horen. De koptelefoon heeft tevens opties om het geluid naar andere VIE SHAIR-koptelefonen te sturen. Het is dus een koptelefoon met een sociaal tintje.

https://www.kickstarter.com/projects/1025337448/vie-shair-pain-free-social-headphones

9. LiquidNano

Bescherm je Android-toestel met LiquidNano, een substantie die je toestel niet enkel beschermt tegen krassen, maar zelfs tegen stoten, iets scherps als een boormachine en zelfs water. Het klinkt bijna te goed om waar te zijn.

https://www.kickstarter.com/projects/949264272/liquidnano

10. Android AV Data Dock

De makers noemen het de eerste audio/video-adapter voor Android, om je toestel op een groot scherm te plaatsen via hdmi. Zodra je de kabel in de adapter steekt, is het scherm van het toestel direct te zien op bijvoorbeeld je televisie. De adapter werkt  op eenzelfde manier als de  Chromecast, maar volgens de makers heeft de adapter geen enkele vertraging en werkt het met elke hdmi-monitor.

https://www.kickstarter.com/projects/1641110520/worlds-smallest-universal-a-v-data-dock-for-androi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu