Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 8 tofste Android-projecten op Kickstarter

Erwin Vogelaar
23 januari 2016, 16:00
5 min leestijd
De 8 tofste Android-projecten op Kickstarter

Op Kickstarter zoeken creatievelingen geld om hun projecten van de grond te krijgen. Ook voor Android worden er allerlei ideeën bedacht. Wij zetten de leukste lopende projecten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Android Kickstarter projecten

Als je op Kickstarter kijkt zijn er altijd wel een aantal interessante lopende projecten te vinden. Een leuke gadget, dunnere portemonnee, toffe game of iets anders. Maar welke projecten zijn nou de moeite waard voor Android-fans? Wij zetten een aantal lopende Kickstarter-projecten op een rijtje. Die  zijn natuurlijk ook te bekijken in de nieuwe Kickstarter-app.

1. Spex

De wearablemarkt bestaat op dit moment voornamelijk uit smartwatches en fitnesstrackers, maar waar zijn de slimme brillen? Op Kickstarter staat Spex, een slimme bril met een focus op audio. Verbonden met  je smartphone (via bluetooth) kan deze bril je muziek afspelen zonder dat je hiermee je omgevingsgeluid dempt. De bril is vooral bedoeld voor fietsers die veilig muziek willen luisteren zonder geschept te worden door een auto die ze niet horen aankomen.

Android Kickstarter

Hoe het werkt? De bril gebruikt niet je oren, maar je schedel om je geluiden te laten horen. Zo luister  je muziek zonder je voor de wereld om je heen af te sluiten. Door de bril van je hoofd te halen gaat de muziek direct op pauze en zet je de bril weer op dan gaat de muziek verder. Ook kun je op deze manier telefoongesprekken voeren zonder handen en dus ook zonder oren. Spex is niet de mooiste bril, maar je kunt er gelukkig ook gewoon eigen glazen in duwen.

2. QTemp

QTemp is een mini-weerstation dat is gemaakt om het weer in je directe omgeving te meten. De nadruk ligt hierbij op de onveiligheid van zonlicht. Hoewel zonlicht goed voor ons is, onder andere door de productie van vitamine D, kan teveel contact snellere huidveroudering, huidkanker en andere ziektes veroorzaken. De kleine QTemp verbind je aan een Android-telefoon waarna het je locatie bijhoudt om een veilige zontijd te bepalen. Het apparaatje berekent tevens het UV-licht en de temperatuur en stuurt dit naar je Android via bluetooth.

Android Kickstarter

Er worden twee versies van het kleine apparaatje gemaakt: de Qtemp en Qtemp-i. Eerstgenoemde  heeft geen batterij nodig, want die krijgt stroom van je smartphone via NFC. De Qtemp-i heeft een klein batterijtje en kan constant metingen uitvoeren en deze data opslaan in eigen geheugen als je smartphone niet verbonden is.

https://www.kickstarter.com/projects/comfable/qtemp-the-worlds-smartest-wearable-weather-station

3. EVO

De EVO hang je aan je sleutelbos om je smartphone altijd en overal op te laden. Niet alleen kun je het apparaatje gebruiken als kabel om je telefoon aan het stopcontact te hangen, maar er zit ook een 900 mAh-accu in om zonder toegang tot een stopcontact je smartphone op te laden. Daarnaast zit er ruimte in voor een micro-sd, om de EVO als externe opslag te gebruiken.

De EVO bevat tevens een bluetooth-tracker, zodat je de sleutelbos altijd kunt vinden met je smartphone. Als laatste zitten er nog drie programmeerbare fysieke knoppen op, die je bijvoorbeeld kunt instellen voor het maken van een foto, het pauzeren van je muziek of het geven van een presentatie.

https://www.kickstarter.com/projects/1149583147/evo-charger-battery-remote-sd-storagein-a-keychain?ref=discovery

4. Wonder Pickle Comic

Wonder Pickle Comic is een stripboek dat verrijkt wordt met augmented reality. Het idee is dat je een smartphone gebruikt om het stripboek tot leven te brengen. De held van de comic is een augurk die in het echte leven Carl Cuke heet. Door mysterieus ruimteslijm heeft hij superkrachten gekregen. Op de Kickstarter-pagina kun je alvast een testpagina printen om te zien hoe augmented reality gebruikt wordt. Een creatief project dat valt of staat met  het schrijfwerk in de strip zelf.

https://www.kickstarter.com/projects/5951064/issue-1-of-wonder-pickle-augmented-reality-comic-b?ref=discovery

5. Blipcast

Soms wil je gewoon de audio van je televisie naar een koptelefoon sturen, zodat je anderen niet wakker maakt tijdens het televisiekijken of niet laat horen wat voor rare dingen je nu weer aan hebt staan. Je kunt natuurlijk een draadloze koptelefoon kopen, maar waarom niet gewoon de oordopjes gebruiken waarmee je muziek op je smartphone luistert? Een enkele Blipcast kun je gebruiken om de audio naar meerdere smartphones en tablets te streamen. Met een bijhorende app stuur je alles aan.

6. Cameleon

Cameleon is een programma en app waarmee je livestreams kunt starten en deze makkelijk kunt publiceren. De makers stellen dat het zo makkelijk werkt als inloggen, een camera toevoegen en publiceren. Hiervoor kun je dus ook de camera van je Android-apparaat kiezen. Livestreams worden steeds belangrijker. Denk alleen al aan de vele vloggers op YouTube die op deze manier makkelijk hun leven kunnen delen.

https://www.kickstarter.com/projects/yatko/cameleon-youtube-live-streaming?ref=discovery

7. 2HXC

De 2HXC is super kleine adapter met drie verschillende aansluitingen. De adapter werkt met Lighting, usb-c  en (micro) usb  zodat je niet allerlei verschillende kabels hoeft mee te nemen als je op reis gaat. Het apparaatje zorgt dat je al je  devices met één kabel van stroom kunt voorzien, maar ook dat je de ene smartphone met de andere kunt  opladen.

https://www.kickstarter.com/projects/phonechargersclub/1st-keychain-charger-for-usb-c-micro-usb-and-apple?ref=discovery

8. ZombieGo

Wellicht ken je Zombie Run al, een hardloop-app waarmee je aangespoord wordt om te rennen via een verhaal over zombies. De makers van ZombieGo willen nu zombies gebruiken om van inchecken een game te maken. Je speelt in deze game altijd tegen je vrienden en andere spelers voor de meeste punten. Als je in meer locaties incheckt krijg je meer punten.

Bij je incheck-acties kun je ervoor kiezen om de wereld te besmetten of schoon te maken, dus speel je als zombie of als survivor? Het doet ons erg denken aan Ingress, waarbij je kiest voor groen of blauw en locaties probeert over te nemen met je kleur. Door een competitief element aan dit idee toe te voegen, kan het best wat worden.

https://www.kickstarter.com/projects/126339170/zombiego-for-ios-and-android

Ben jij toffe Android Kickstarter projecten tegengekomen? Laat het ons weten in de comments.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu