Android krijgt handschriftherkenning

Android handschriftherkenningGoogle heeft op de Android Developers Blog aangekondigd dat Android 1.5 ondersteuning krijgt voor handschriftherkenning. Dat lijkt technisch gezien niet zo bijzonder, maar is het wel: andere mobiele platformen die handschriftherkeninning ondersteunen zoals Windows Mobile, gebruiken resistieve touchscreens die goed met een stylus zijn te bedienen. De G1 heeft een capacitief touchscreen: niet geschikt voor een stylus, maar alleen te bedienen met je vingers. Tekst invoeren met je vingers op het scherm is iets nieuws. De handschriftherkenning maakt deel uit van het nieuwe Input Method Framework dat in Android 1.5 te vinden is. Dat ondersteunt drie methoden: een fysiek toetsenbord, een virtueel toetsenbord op het scherm of handschriftherkenning.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De blogposting van Google gaat vooral in op het aanpassen van huidige Android-applicaties aan het onscreen-toetsenbordje. Het geschikt maken van handschriftherkenning komt in de uitleg niet aan de orde. Het kan zijn dat Google bij Android 1.5 de handschriftherkenning nog niet activeert.

Meer info: Updating Applications For Onscreen (Android Developer Blog)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.