De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android L uitgelicht: het vernieuwde design

Gijs Ettes
26 juni 2014, 10:00
2 min leestijd
Android L uitgelicht: het vernieuwde design
android l design

Als verwacht presenteerde Google tijdens de Google I/O Android 5.0, de vernieuwde Android-versie. De presentatie van startte met een uitgebreide demonstratie van het nieuwe ontwerp, dat Google ‘material design’ noemt. Het besturingssysteem is vanaf Android L niet alleen gericht op smartphones en tablets, maar ook op andere apparaten als wearables. Daarvoor moet Android dus heel responsief zijn, zodat het zich automatisch aanpast aan bijvoorbeeld de grootte van een scherm. En dat is zeker het geval!

Wat direct opvalt aan het vernieuwde design van Android L is dat het een stuk simpeler en kleurrijker oogt. Overgangen tussen apps en vensters zijn naadloos en kleuren in het systeem worden gekoppeld aan afbeeldingen op de telefoon of foto`s die je op het web bekijkt. Verder heeft Android een nieuw logo en lettertype gekregen en heeft elke Google-app een eigen kleur, zodat je ze gemakkelijk herkent. Ook de terug-, home- en multitaskknoppen  zijn opgefrist, waardoor ze er wat speelser uitzien.

Lees verder na de advertentie.

Het vernieuwde Android L design

Dat laatste is goed te merken bij Gmail: de app oogt simpel en strak, maakt voornamelijk gebruik van de kleuren rood en wit en kent nieuwe iconen en letters. Daarnaast zijn er nieuwe animaties en overgangen te onderscheiden.

Android L zelf maakt meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen, die wat ons betreft het besturingssysteem een frisse nieuwe look geven. Denk aan berichten in je mailbox of notificaties die worden getoond in vakjes die soepel uitklappen en naar voren springen als je erop tikt. Die mate van vloeiendheid is ook te zien in andere onderdelen van Android L, zoals de telefoon-app, muziek-speler en Google Maps. Alles draait soepel op 60 frames per seconde en nergens zijn haperingen merkbaar, wat de gebruikerservaring enorm ten goede komt.

Android L in actie

In onderstaande video zie je het Android L design in actie. Meer weten over de nieuwe Android-versie? Check onze Android L  overzichtspagina!
https://www.youtube.com/watch?v=Q8TXgCzxEnw

Het laatste Android L nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu