Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android L uitgelicht: mooiere en slimmere notificaties

Gijs Ettes
26 juni 2014, 15:30
2 min leestijd
Android L uitgelicht: mooiere en slimmere notificaties
Android L notificaties

Zoals je in ons Android L overzichtsartikel kunt lezen, brengt de nieuwe Android-versie talloze verbeteringen met zich mee, waaronder een fraaiere en snellere interface. Alle Google-apps en interface-elementen hebben een flinke lik verf gekregen en ook onder de motorkap is er veel verbeterd. Wat te denken bijvoorbeeld van Project Volta, waardoor je meer inzicht krijgt in het accuverbruik van apps. Daarnaast komt er een besparingsfunctie in Android die wordt ingeschakeld door apps, gebruikers of bij het bereiken van een bepaald batterijpercentage.

Verder  zijn de Android L notificaties onder handen genomen. Ze worden overzichtelijker getoond en zijn gemakkelijker te negeren of op te volgen. Hoe dat precies werkt, laten we je in dit artikel precies  zien.

Lees verder na de advertentie.

Android L notificaties zijn overzichtelijker dan ooit

Of je je nu in een app bevindt of op één van de homescreens, vanuit elk gedeelte  van Android L verschijnen nieuwe notificaties met een fraaie animatie boven in beeld. Tik je op het venstertje, dan kun je direct vanuit de melding een reactie sturen. Met twee tikken start je de desbetreffende app en met een veegbeweging archiveer je de melding.

Android L notificaties

Haal je je Android-toestel uit standby-modus, dan zie je alle notificaties  netjes onder elkaar. Aan de iconen zie je van welke app een notificatie afkomstig is. Ze worden bovendien op een logische manier gerangschikt, zodat je de notificaties ziet die voor jou relevant zijn. Denk aan gemiste oproepen, agenda-afspraken die eraan zitten te komen en nieuwe mails en WhatsApp-berichten. Het besturingssysteem gebruikt hiervoor een speciaal algoritme dat notificaties analyseert.

Android L notificaties

Als je gaat slapen, is het handig om de nieuwe ‘niet storen’-functie in te schakelen. Hiermee beperk je Android L notificaties, zodat je niet wakker wordt gemaakt door een nachtelijke tweet of WhatsApp.

Check onze Android L overzichtspagina met meer info over de nieuwe Android-versie!

Het laatste Android L nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu