De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android L komt deze maand’

Redactie
15 september 2014, 10:03
1 min leestijd
‘Android L komt deze maand’
android l release

Android L komt nog deze maand uit. Dat meldt Motorola tegenover een klant die vraagt wanneer de Android L-update voor zijn Moto G verschijnt. Motorola staat erom bekend snel Android-updates naar zijn toestellen uit te rollen, maar dat gebeurt logischerwijs niet sneller dan Google, die de originele updates verspreidt.

Als we Motorola moeten geloven, zou de Android L release voor de Nexus-toestellen nog in september zijn Vervolgens kunnen fabrikanten de broncode van Android L pakken en hun eigen firmware-update voorbereiden. Deze wordt normaliter enkele maanden na de officiële release van Android L verspreid.

Lees verder na de advertentie.

Android L release

android l release

Volgens Motorola krijgen de Moto X, Moto G en Moto E de update naar Android L in september. We zijn heel benieuwd of die informatie klopt, maar het is aannemelijk dat Motorola al weet wanneer Android L beschikbaar komt of de code zelfs al heeft ontvangen, waardoor de firmware-updates al zijn voorbereid.

Android L brengt onder andere een vernieuwd design en koppelt kleuren van apps aan de notificatiebalk, wat een mooi effect geeft. Daarnaast zijn de animaties drastisch verbeterd, waardoor de besturing veel logischer overkomt. Verder is het multitaskscherm een soort carrousel met apps en tabbladen, is er een niet-storen-functie en zijn er zwevende notificaties die de melding direct in beeld tonen. Bekijk ook onze Android L videopreview, die hieronder is te zien.

Android L videopreview

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu