‘Android L, Nexus 9 en Android Wear 2 op 15 oktober aangekondigd’

Redactie
8 oktober 2014, 18:11
1 min leestijd
‘Android L, Nexus 9 en Android Wear 2 op 15 oktober aangekondigd’

android l releaseDe Android L release vindt plaats op 15 oktober, samen met de introductie van Android Wear 2.0 en de Nexus 9. Dat blijkt uit informatie van Artem Russakovskii, redacteur bij het doorgaans goed ingelichte AndroidPolice. De website publiceert het echter niet als nieuws, dus pin je niet direct vast op die datum.

“Ik kreeg informatie dat de datum, 15 oktober, gaat kloppen voor de release van nieuwe Google-producten”, aldus Russakovskii. “Maar ik ben niet zeker van de nieuwe producten en diensten die ze daar gaan aankondigen. Ik verwacht Android L, de Nexus 9 en Android Wear 2.0, en misschien ook nog wel meer. Maar alles kan altijd nog veranderen.”

Android L release

Android L werd deze zomer tijdens de Google I/O onthuld en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps al voor ART en 64-bit te optimaliseren. Ook het aanpassen van apps op basis van het Material Design behoort tot de mogelijkheden. De release van Android L staat voor deze herfst gepland, dus het is mogelijk dat 15 oktober de datum is dat Google Android L gaat uitbrengen. Oktober en november zijn, als we kijken naar voorgaande releases van apparaten en software, belangrijke maanden voor Google.

Over de Nexus 6 wordt niets gezegd. Mogelijk wordt deze op een later moment aangekondigd. De vorige twee Nexus-smartphones werden zonder evenement aangekondigd, maar alleen met een persbericht.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Laatste Android L-nieuws

Categorieën: Android OS, Tablets
Spotlight: Android Wear
Device: HTC Nexus 9

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's