Custom ROM all the things: Android L beschikbaar in AOSP

Redactie
2 juli 2014, 11:02
2 min leestijd
Custom ROM all the things: Android L beschikbaar in AOSP
android l rom

Android L, dat ergens deze herfst officieel uitkomt, is al toegevoegd aan het Android Open Source Project. Dit is de opensource-code van Android, waardoor ontwikkelaars toegang krijgen tot de nieuwe broncode van Android L. En dat betekent dat er de komende tijd heel veel Android L roms – alternatieve software voor je Android-toestel – worden uitgebracht. Mogelijk zijn deze niet volledig ‘Android L’, maar worden de nieuwe features van Android L overgezet naar een op Android 4.4-gebaseerde rom.

Omdat het een developer preview betreft, worden de Android L roms wel veelal als ‘bèta’ aangeduid. De meeste stabiele roms, zoals op Android 4.4-gebaseerde software, blijven de stabiele lijn. De Android L roms zullen met name voor degenen zijn die het nieuwste van het nieuwste willen draaien.

Lees verder na de advertentie.

AOSP en Android L roms

De developer preview-versie van Android L in het AOSP is alleen beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10. De kernel-broncode en -drivers zijn nog niet beschikbaar gemaakt, dus het betreft echt alleen de software. Met name de Nexus 4 profiteert van de nieuwe AOSP-code, want er is nog geen officiele Android L deloper preview-software voor de Nexus 4. Daarnaast zullen veel ontwikkelaars de software naar andere toestellen gaan ‘porten’, ofwel overzetten, zodat ook niet-Nexus-toestellen op Android L kunnen draaien.

CyanogenMod heeft al aangeven te wachten op de stabiele release van Android L. De maker van de populaire alternatieve Android-versie gaat wel op basis van de AOSP-code ontwikkelen en hier en daar bètaversies uitbrengen, om zich op deze manier voor te bereiden op de officiële release. Zo heeft iedereen als Android L écht uitkomt sneller Android L via CyanogenMod op zijn toestel.

Android L video preview

→ Lees hier alles wat je moet weten over de custom rom

Lees ook

Categorie: Android OS
Thema: Custom rom

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's