Custom ROM all the things: Android L beschikbaar in AOSP

android l romAndroid L, dat ergens deze herfst officieel uitkomt, is al toegevoegd aan het Android Open Source Project. Dit is de opensource-code van Android, waardoor ontwikkelaars toegang krijgen tot de nieuwe broncode van Android L. En dat betekent dat er de komende tijd heel veel Android L roms – alternatieve software voor je Android-toestel – worden uitgebracht. Mogelijk zijn deze niet volledig ‘Android L’, maar worden de nieuwe features van Android L overgezet naar een op Android 4.4-gebaseerde rom.

Omdat het een developer preview betreft, worden de Android L roms wel veelal als ‘bèta’ aangeduid. De meeste stabiele roms, zoals op Android 4.4-gebaseerde software, blijven de stabiele lijn. De Android L roms zullen met name voor degenen zijn die het nieuwste van het nieuwste willen draaien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

AOSP en Android L roms

De developer preview-versie van Android L in het AOSP is alleen beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10. De kernel-broncode en -drivers zijn nog niet beschikbaar gemaakt, dus het betreft echt alleen de software. Met name de Nexus 4 profiteert van de nieuwe AOSP-code, want er is nog geen officiele Android L deloper preview-software voor de Nexus 4. Daarnaast zullen veel ontwikkelaars de software naar andere toestellen gaan ‘porten’, ofwel overzetten, zodat ook niet-Nexus-toestellen op Android L kunnen draaien.

CyanogenMod heeft al aangeven te wachten op de stabiele release van Android L. De maker van de populaire alternatieve Android-versie gaat wel op basis van de AOSP-code ontwikkelen en hier en daar bètaversies uitbrengen, om zich op deze manier voor te bereiden op de officiële release. Zo heeft iedereen als Android L écht uitkomt sneller Android L via CyanogenMod op zijn toestel.

Android L video preview

→ Lees hier alles wat je moet weten over de custom rom

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.