Android L al geroot door SuperSU update (download)

Redactie
1 juli 2014, 15:01
1 min leestijd
Android L al geroot door SuperSU update (download)
android-l

Android L, de aankomende Android-versie die in de herfst wordt uitgebracht, is al geroot (Wil je alles lezen over rooten? Check dan ons uitgebreide Android root-artikel). De rootrechten zijn verkregen door een update van SuperSU, de populaire root-app van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire. Het was al eerder mogelijk om op de Nexus 5 een custom recovery te plaatsen en de root-bestanden van SuperSU te flashen, maar als de smartphone was opgestart bleek de SuperSU-app geen root-rechten te hebben. Met de laatste update is dit probleem opgelost, waardoor andere apps ook weer van de Android L root-rechten kunnen worden voorzien. Altijd fijn, ook al draai je de developer preview van Android L.

Lees verder na de advertentie.

Android L root: hoe?

android-l-root

SuperSU kan aan andere apps root-rechten geven, zodat deze apps meer rechten krijgen binnen Android. Denk bijvoorbeeld aan een volledige back-up maken van een app of game, inclusief savebestanden. Of het aanpassen van de kloksnelheid van de processor om de accuduur te verlengen.

SuperSU is te installeren via een custom recovery, waarbij wij TWRP aanraden. Het installeren van een custom recovery verschilt echter per toestel, en de instructies kun je vinden op technologieforum XDA. Eenmaal in de custom recovery kun je dit zip-bestand flashen, waarna SuperSU samen met de goede rootrechten wordt geïnstalleerd. Even rebooten en je hebt volledige Android L root-toegang op je toestel.

Android L video preview

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu