De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android L gaat persoonlijke gegevens automatisch versleutelen

Redactie
19 september 2014, 10:57
1 min leestijd
Android L gaat persoonlijke gegevens automatisch versleutelen
android-l

Android L gaat persoonlijke gegevens en bestanden voortaan automatisch versleutelen. Dit betekent dat alleen de eigenaar van de smartphone de gegevens kan ontsleutelen, waardoor je bestanden beter beveiligd zijn. De Android L versleuteling gaat automatisch: hier hoef je niets voor te doen. De sleutel voor de ontsleuteling is alleen op het toestel te vinden, waardoor je dus alleen lokaal (en met een pincode die je gebruikt om een toestel te ontgrendelen, bijvoorbeeld) de bestanden kunt ontsleutelen.

Google benadrukt dat het al drie jaar de mogelijkheid biedt voor encryptie van gegevens en bestanden binnen Android, maar dat gebruikers deze optie zelf moeten inschakelen. Dat doen er echter maar weinig.

Lees verder na de advertentie.

Android L versleuteling

encryptie

De Android L versleuteling volgt op een reeks aan berichten over de afluisterpraktijken van geheime diensten, maar ook het grote internetlek Heartbleed en de recente iCloud-hack met selfies van naakte beroemdheden (dat overigens niet echt hack was, maar een vorm van phishing in combinatie met zwakke wachtwoorden gebruiken). Versleuteling en beveiliging zijn populaire en belangrijke onderwerpen geworden en daar wil Google op inspringen door de Android L versleuteling automatisch te activeren. “Zo hoef je er niet eens meer over na te denken”, aldus Google.

Andere fabrikanten, waaronder Samsung met Knox, hebben al soortgelijke oplossingen voor versleuteling aan hun toestellen toegevoegd. Google ook, zoals je in de afbeelding rechts kunt zien.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Laatste Android L-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu