‘Aankomende Android-versie gaat Licorice heten’

Gijs Ettes
13 oktober 2014, 18:14
1 min leestijd
‘Aankomende Android-versie gaat Licorice heten’
Android Licorice

De Android L, de aankomende nieuwe Android-versie die nog deze herfst moet verschijnen, gaat mogelijk Licorice (drop) heten. Dat laat althans Giovanni Calabrese, die de Android-standbeelden in de voortuin van Google heeft ontworpen, doorschemeren in berichten op Google+. Afgelopen weekend gaf Calabrese aan de hele week aanwezig te zijn op het hoofdkantoor van Google. Hij liet via Google+ onder meer weten dat er ‘zo veel lekkere smaken drop zijn’ en zou op weg naar het Google-hoofdkantoor door de douane gevraagd zijn waarom hij dozen drop bij zich had.

Hoe de nieuwe Android-versie precies gaat heten, zullen we waarschijnlijk op 15 oktober te weten komen. Op die dag worden naar verwachting de Nexus 6 en Nexus 9 onthuld, alsmede de definitieve versie van Android L. Mogelijk wordt de nieuwe Android-versie op dezelfde dag of kort erna beschikbaar om te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Meer over ‘Android Licorice’

Android L werd deze zomer tijdens de Google I/O onthuld en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps al voor ART en 64-bit te optimaliseren. Ook het aanpassen van apps op basis van het Material Design behoort tot de mogelijkheden. De release van de nieuwe versie staat voor deze herfst gepland, dus het is mogelijk dat 15 oktober de datum is dat Google Android L gaat uitbrengen.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Het laatste nieuws over Android L

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu