Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus brengt Android Lollipop Alpha uit voor OnePlus One

Wouter Nijsen
2 januari 2015, 9:32
1 min leestijd
OnePlus brengt Android Lollipop Alpha uit voor OnePlus One

OnePlus heeft Android 5.0 (Lollipop) beschikbaar gemaakt voor haar populaire One-telefoon. Het gaat hierbij wel om een testversie die nog veel fouten bevat.

Lees verder na de advertentie.

Android Lollipop Alpha

oneplus one

De testversie, die door OnePlus ‘Android Lollipop Alpha’ wordt genoemd, is nu beschikbaar als custom rom voor de gebruikers van de OnePlus One. Op het officiële OnePlus-forum is te lezen dat de Chinese smartphonefabrikant aan de slag is gegaan met Android Lollipop Alpha als antwoord op de recente problemen met CyanogenMod. Zo zou laatstgenoemde de software in een aantal landen niet meer  willen  onderhouden.

Het is echter belangrijk om te weten dat het een versie van Android 5.0 betreft die nog niet af is. Er zijn daarom nog erg veel bugs aanwezig, al is OnePlus wel van plan om deze op te lossen. Wanneer de software klaar is voor het grote publiek, is het mogelijk dat ‘ie  als over-the-air update naar alle gebruikers wordt gestuurd.

De alpha ROM doet sterk denken aan het stock Android Lollipop dat bijvoorbeeld te vinden is  op de Nexus 6, al is het besturingssysteem bij sommige onderdelen licht aangepast. Zo is het mogelijk om te kiezen uit fysieke knoppen en digitale varianten op het scherm van het toestel. Momenteel  draait de OnePlus One nog standaard CyanogenMod, de meest populaire alternatieve Android-versie. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 4.4 (KitKat) en geeft gebruikers standaard meer controle over Android.

Lees meer over de OnePlus One

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu