Overzicht: dit is er allemaal nieuw in Android Lollipop

Redactie
16 oktober 2014, 11:45
1 min leestijd
Overzicht: dit is er allemaal nieuw in Android Lollipop
Android 5.0 Lollipop changelog

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de officiële onthulling van Android 5.0 Lollipop gisteravond. De nieuwe Android-versie is een flinke verandering ten opzichte van KitKat en de eerste grote update van Googles mobiele besturingssysteem sinds Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de versie die in de herfst van 2012 werd geïntroduceerd.

Android Lollipop is standaard te vinden op de Nexus 6 en Nexus 9 en zal de komende weken ook zijn weg vinden naar andere Nexus-apparaten en de recente smartphones van Motorola. Uiteraard zullen ook andere fabrikanten volgen met hun updates, al is het nog te vroeg om te zeggen wanneer deze precies worden uitgerold. Niettemin is er over de update zelf al het nodige bekend. We hebben de Android Lollipop changelog uitgeplozen en de belangrijkste verbeteringen voor je op een rijtje gezet!

Lees verder na de advertentie.

Check de Android Lollipop changelog

Google heeft enorm veel veranderd in Android 5.0 Lollipop. Van Material Design tot nieuwe notificaties en een batterijbesparende modus: AndroidPlanet zet alle nieuwe functies op een rijtje in het grote Android Lollipop changelog. Lees je mee?

Lees verder en check de verbeteringen in Android 5.0 Lollipop!

Het laatste nieuws over Android

De nieuwe Android-versie is vanaf 17 oktober aanstaande voor ontwikkelaars te downloaden, maar de consumentenversie zal nog een aantal weken op zich laten wachten. Hieronder lees je het laatste nieuws over Android Lollipop.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu