De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Ontwikkelaar draait Android Lollipop op de Samsung Gear S

Gijs Ettes
17 augustus 2015, 15:05
2 min leestijd
Ontwikkelaar draait Android Lollipop op de Samsung Gear S

Een forumlid van XDA heeft het voor elkaar gekregen om Android Lollipop werkend te krijgen op de Samsung Gear S. Een bijzondere prestatie, aangezien de smartwatch normaal gesproken draait op Samsungs Tizen-platform.

Lees verder na de advertentie.

Android Lollipop op Gear S

Volgens de ontwikkelaar was het een hele klus om  Android Lollipop aan de praat te krijgen  op de Gear S, aangezien Samsung er alles aan gedaan lijkt te hebben om te voorkomen dat gebruikers alternatieve software op  het horloge  draaien. De keuze voor Android Lollipop boven Android Wear is verklaarbaar: als een van de weinige smartwatches beschikt de Gear S namelijk over een simkaart-slot. Hierdoor kun je het apparaatje  autonoom gebruiken om bijvoorbeeld telefoongesprekken te voeren. Android Wear ondersteunt nog geen telefoonfuncties.

Android Lollipop op Gear S

Op dit moment werkt Lollipop alleen op de gsm-versie van de Gear S, en  aangezien de meeste Android-functies nog niet naar behoren functioneren, is er nog geen rom om te downloaden en flashen. In dit topic kun je wel de voortgang van  het project  volgen en hierboven  vind je de eerste afbeeldingen van Android Lollipop op de Gear S.

Meer over de Samsung Gear S

De Samsung Gear S is een smartwatch die op Tizen draait en daardoor alleen werkt met de Galaxy-smartphones van Samsung. Het meest opvallende aan de smartwatch is het gebogen display, dat 2 inch meet en een relatief hoge resolutie van 480 bij 360 pixels heeft. Bovendien is het een amoled-scherm, waardoor je in de buitenlucht ook gemakkelijk de tijd, notificaties en teksten kunt aflezen.

Wat de Gear S ook speciaal maakt, is het feit dat de smartwatch ondersteuning heeft voor 3G. Hierdoor kun je gesprekken voeren en berichten verzenden, ook als je niet in de buurt van je smartphone bent. Aangezien er ook een gps-module aan boord is, kun je een rondje hardlopen en vervolgens precies zien welk parkoers je hebt afgelegd.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu