De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung lost problemen Android Lollipop op met ‘micro updates’

Gijs Ettes
12 mei 2015, 8:11
1 min leestijd
Samsung lost problemen Android Lollipop op met ‘micro updates’

De Britse tak van Samsung Mobile heeft aangegeven de komende tijd diverse kleine updates uit te rollen voor toestellen die draaien op Android Lollipop. Op die manier moeten problemen worden opgelost waarmee gebruikers kampen sinds de update.

Lees verder na de advertentie.

Samsung gaat Android Lollipop-problemen oplossen

Android Lollipop-problemen

Android 5.0 Lollipop brengt veel grote en kleine verbeteringen met zich mee, maar voor sommige Samsung-gebruikers ook de nodige frustraties. Neem bijvoorbeeld de Galaxy S5: dat toestel heeft bij diverse gebruikers last van bugs, crashende apps en problemen met de wifi-verbinding en accuduur. Stuk voor stuk vervelende problemen die de gebruikerservaring negatief beïnvloeden. We schreven eerder al een artikel specifiek gericht op het oplossen van deze  Galaxy S5 Lollipop-problemen.

De Britse divisie van Samsung Mobile heeft ingezien dat veel gebruikers last hebben van problemen en geeft aan dat momenteel hard gewerkt wordt aan ‘micro updates’ voor verschillende modellen die op Android Lollipop draaien. Deze moeten kleine bugs en andere fouten oplossen, en zullen dus geen nieuwe functies introduceren.

Verder adviseert Samsung gebruikers die last hebben van problemen om een back-up te maken via Kies en vervolgens de fabrieksinstellingen op hun toestel terug te zetten. Dit laatste doe je door naar ‘Instellingen > Back-up maken en terugzetten’ te gaan en op ‘Fabrieksgegevens herstellen’ te tikken. Je toestel wordt volledig gewist en moet hierna weer naar behoren functioneren.  Of er al een update voor jou toestel beschikbaar is, controleer je via ‘Instellingen > Toestel-info > Software-update’.

Heb jij last van problemen met je Samsung-toestel na het installeren van Android Lollipop? Laat het weten in de comments!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu