Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google: release Android 5.0 Lollipop vindt op 3 november plaats

Gijs Ettes
22 oktober 2014, 16:54
1 min leestijd
Google: release Android 5.0 Lollipop vindt op 3 november plaats
Android Lollipop release

Google heeft app-ontwikkelaars laten weten dat de Android Lollipop release plaatsvindt op 3 november aanstaande. Ontwikkelaars kunnen nu al apps die geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe Android-versie testen en publiceren in Google Play, zodat ze klaar zijn voor de release begin volgende maand.

3 november is overigens ook de dag dat de Nexus 9 wordt gelanceerd in Nederland en België. De tablet is nu al te reserveren bij Coolblue en MediaMarkt voor een vanafprijs van 399 euro voor het 16GB-model. Het 32GB-model is 90 euro duurder. De Nexus 6 verschijnt naar verwachting medio november voor circa 565 euro. Een precieze releasedatum is op het moment van schrijven echter nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Android Lollipop release

Momenteel is de previewversie van Android Lollipop al beschikbaar. Wij installeerden de update en gingen uitgebreid met Googles nieuwe mobiele besturingssysteem aan de slag.

Android 5.0 Lollipop is de grootste vernieuwing van Android sinds Ice Cream Sandwich. Het uiterlijk gaat op de schop en hoewel het hier en daar wennen is, zorgt de rustige interface ervoor dat je gemakkelijk door Android navigeert. Ook de snelle prestaties, natuurlijke animaties en verbeterde beveiliging en synchronisatie zijn belangrijke ontwikkelingen. De komende tijd worden apps naar het nieuwe Material Design omgezet en wordt de ervaring beter en beter, waarbij apps een herkenbare Lollipop-interface krijgen. En daarmee is Android 5.0 weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van Android, waar Google de komende jaren aan gaat werken. Bovendien is het Ice Cream Sandwich- en Holo-tijdperk van Android afgelopen en begint het nieuwe Lollipop-tijdperk, dat in alles kleurrijker oogt.

→ Lees de gehele preview van Android 5.0 Lollipop
→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check ons Android Lollipop update-overzicht

Lees meer over Android Lollipop

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu