De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Now past nu instellingen aan met je stem

Wouter Nijsen
21 februari 2015, 15:34
1 min leestijd
Google Now past nu instellingen aan met je stem

Er zijn stilletjes enkele veranderingen in de zoekfunctie van Android doorgevoerd. Gebruikers kunnen nu met stemcommando`s direct instellingen aanpassen, indien ze beschikken over Android 5.0 (Lollipop).

Lees verder na de advertentie.

Android Lollipop stemcommando`s

Er zijn nieuwe opties voor Google Now, de fijne  zoekfunctie van Android, geactiveerd. Door middel van stemcommando`s kunnen gebruikers nu enkele instellingen van het mobiele besturingssysteem aanpassen. Belangrijk om te weten is dat de stemcommando`s vooralsnog alleen werken op Android 5.0 (Lollipop) of hoger. Toestellen  die op  Android 4.4 (KitKat)  of lager  draaien, werken nog volgens de oude functionaliteiten. Na het invoeren van een stemcommando verwijzen deze smartphones je dus nog door naar de standaard Instellingen-app.

Wanneer je iets inspreekt, zoals `turn off wifi`, krijg je eerst te zien  dat de actie is geactiveerd, waarna hij direct wordt uitgevoerd. Ook verschijnt er een Google Now-kaart op het scherm, zodat de actie nog snel aangepast kan worden.

De stemcommando`s zijn ook te gebruiken voor het aan- en  uitzetten van je bluetoothverbinding of ingebouwde zaklamp. Vooral dat laatste is fijn, omdat Android nu eindelijk een universele functie voor de zaklamp heeft gekregen. Helaas is het nog niet mogelijk om de vliegtuigmodus, de helderheid van het scherm of volume met je stem aan te passen. Ook de nfc- en locatie-instellingen van Android werken nog niet.

Het is niet bekend hoelang de stemfuncties al beschikbaar waren.  Ook weten we nog niet of de stemcommando’s nog worden geactiveerd voor oudere Android-versies. Wel verwachten we  dat de Android Lollipop stemcommando’s  in de toekomst worden uitgebreid, zodat ze op meer instellingen van het besturingssysteem toepasbaar zijn.

Lees meer over Android Lollipop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu