De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo maakt Android Marshmallow een back-up van al jouw app-data

Gijs Ettes
30 juli 2015, 13:15
1 min leestijd

Android Marshmallow introduceert een functie die automatisch een reservekopie maak van je apps en app-data, zodat je deze niet verliest als je de fabrieksinstellingen herstelt. In een video laat Google zien hoe de functie werkt.

Lees verder na de advertentie.

Android M back-up voor apps

Google noemt de functie ‘Auto Backup for Apps’ en heeft deze in de laatste developer preview van Android M al beschikbaar gemaakt. Momenteel is het in Android Lollipop al mogelijk om bijvoorbeeld apps en wachtwoorden te back-uppen, maar bij het herstellen van de fabrieksinstellingen of het overschakelen naar een ander Android-toestel raak je nog steeds al je app-data (zoals instellingen en savegames) kwijt. Android M brengt hier verandering in, zodat je geen apps van derden nodig hebt. De back-upfunctie kan desgewenst ook worden uitgeschakeld.

Raak nooit meer je instellingen en savegames kwijt

Goed om te weten is dat er een limiet van 25MB per app zit aan de data die bewaard kan worden. De data (ook die van apps die buiten de Play Store om zijn gedownload) wordt opgeslagen in je Google Drive-account, maar snoept geen ruimte van de beschikbare cloudopslag op.

Bovendien worden back-ups alleen gemaakt als je toestel wordt opgeladen, zich in slaapstand bevindt en is verbonden met wifi. Op die manier moet je er als gebruiker geen last van hebben. App-ontwikkelaars kunnen hun applicatie aanpassen voor de Android M back-up functie, waarna ze er in principe geen omkijken meer naar hebben.

→ Lees ook onze uitgebreide Android M preview.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu