In 4 stappen Android M op je Nexus flashen

Redactie
2 juni 2015, 13:25
2 min leestijd
In 4 stappen Android M op je Nexus flashen

De Android 6.0 Developer Preview is beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9  en Nexus Player. Android Planet legt uit hoe je de ontwikkelaarsversie van de nieuwe Android op je toestel flasht.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft de installatiebestanden voor de Android M Developer Preview vrijgegeven. Je kunt de tgz-bestanden, die met de meeste unzipprogramma’s zijn uit te pakken, downloaden voor de Nexus 6 (hier), Nexus 5 (hier), Nexus 9 (hier) en de Nexus Player (hier). Houd er wel rekening mee dat het het een Developer Preview is, wat betekent dat de firmware met name geschikt is voor ontwikkelaars en Android-enthousiastelingen die weten wat ze doen. Vrij van bugs is deze versie natuurlijk nog niet.

In 4 stappen  Android M installeren

Screenshot_20150529-144930

Voordat je de Android M Developer Preview installeert, is het belangrijk om te weten dat je alleen een schone installatie kunt uitvoeren. Bij een zogeheten dirty flash, waarbij je jouw apps en bestanden behoudt, draait Android M niet goed en heb je last van constante vastlopers. Je  toestel wordt tijdens de installatie dus volledig gewist. Mocht je daarnaast niet weten hoe je fastboot gebruikt, installeer de Android M Developer Preview dan vooral niet.

 1. Schakel je Nexus in de fastboot-modus door ‘m uit te schakelen en vervolgens met de powerknop en volume omlaag-knop in te schakelen. Het toestel start vervolgens in fastboot-modus op. Koppel ‘m dan aan de computer;
 2. Unzip het gedownloade bestand en pak het uit. Hier vind je een bestand genaamd flash-all die je kunt uitvoeren om in één keer alle benodigde img-bestanden te flashen;
 3. Soms werkt het flash-all bestand niet helemaal goed. Dan moet je via fastboot alle img-bestanden handmatig flashen. Pak het zip-bestand dat na het unzippen nog overblijft uit in dezelfde map. De map  bestaat nu uit allerlei img-bestanden;
 4. Open een fastboot-venster en voer achter elkaar de volgende commando’s in.
 • fastboot flash bootloader <bootloader file name here>.img
 • fastboot flash radio <radio file name here>.img
 • Reboot je toestel (dat is belangrijk!)
 • fastboot flash recovery recovery.img
 • fastboot flash boot boot.img
 • fastboot flash system system.img
 • Alleen voor Nexus 9:  fastboot flash vendor vendor.img
 • fastboot flash cache cache.img
 • fastboot flash userdata userdata.img
 • Fastboot reboot

Je toestel boot nu Android M. Dat kan een tijdje duren, maximaal zo’n vijf tot tien minuten.  Updates voor Android M verschijnen over-the-air, waardoor degenen die de Android M Developer Preview draaien updates automatisch ontvangen wanneer ze beschikbaar zijn.

Mocht je na het flashen van Android M maar 16GB aan interne opslagruimte hebben; doe dan een full wipe in de recovery. Dit zorgt ervoor dat je weer het juiste aantal GB’s tot je beschikking krijgt.

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus Player
Asus Nexus Player

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu