Android M DP2 brengt landschapsmodus naar smartphones

Redactie
10 juli 2015, 17:32
1 min leestijd
Android M DP2 brengt landschapsmodus naar smartphones

Android M Developer Preview 2 voegt de mogelijkheid toe om je smartphone omgekeerd te houden, waarna de launcher in landschapsmodus wordt getoond. Dit is met name handig bij grote smartphones.

Lees verder na de advertentie.

De functie is beschikbaar in de nieuwe Developer Preview van Android M, die donderdagavond door Google is uitgebracht. De  Android M landschapsmodus is beschikbaar in de nieuwe versie van de Google-app, die met de Developer Preview 2 wordt geleverd. De nieuwe software is beschikbaar voor de  Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9 en Nexus Player.

Android M landschapsmodus

De landschapsmodus wordt ingeschakeld door in de Google-app naar instellingen te gaan en vervolgens ‘landscape’ in te schakelen. Vervolgens draait het beeld automatisch mee als je de smartphone draait – zelfs de appdrawer wordt horizontaal getoond. De zoekbalk verdwijnt en wordt aan de linkerkant getoond, samen met de mogelijkheid om een spraakopdracht uit te voeren.

nexus2cee_2015-07-09-20.43.26-668x376

Daarnaast is het in de tweede bètaversie van Android M mogelijk om screenshots nadat je ze hebt gemaakt en gedeeld ook weer te verwijderen – en dat allemaal van het notificatiecentrum. Bij de screenshot is voortaan de knop ‘verwijder’ te zien.

Een andere belangrijke verandering is de vernieuwde sectie voor het werkgeheugen, en hoeveel RAM-geheugen apps verbruiken. Het geheugenverbruik wordt handig per app getoond, waarbij Android per app aangeeft wat het huidige en maximale geheugenverbruik is.

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu