De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google maakt Android M preview images beschikbaar

Gijs Ettes
28 mei 2015, 22:09
1 min leestijd
Google maakt Android M preview images beschikbaar

Google heeft de Android 6.0 preview images beschikbaar gemaakt voor de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 en Nexus Player. Lees verder om de images te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Android M preview images downloaden

Via onderstaande links kun je de Android M preview images downloaden. Dit zijn testversies van de nieuwe Android-versie, die pas later dit jaar officieel verschijnt. Via deze pagina vind je de installatiebestanden en kun je Android M downloaden.

Dit is nieuw in Android M

Android M brengt een groot aantal verbeteringen waaronder app-permissies die je nu afzonderlijk kunt goed- of afkeuren. Android M brengt ook betaalplatform Android Pay met zich mee, ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukscanners en een functie genaamd ‘Doze’. Hierdoor gaat Android slimmer om met je accu, door op het juiste moment over te schakelen naar een data- en energiebesparende stand.

android m preview images

Android M brengt nog een aantal kleinere verbeteringen waaronder usb-c-ondersteuning voor Android-toestellen, simpelere opties voor het aanpassen van het volume en een vliegend plakbord (voor knippen en plakken in teksten). Ook handig is dat tekstselectie vanaf nu woord-voor-woord gaat in plaats van letter-voor-letter. Ook dit moet knippen en plakken makkelijker maken.

Verder is Android M voorzien van Google Now on Tap. Deze functie analyseert wat er op je scherm wordt getoond en gebruikt die context om op het juiste moment de juiste informatie te tonen. Now on Tap kan herinneringen instellen, informatie over restaurants opvragen en direct de juiste telefoonnummers voor je zoeken.

Tot slot heeft Google de nieuwe foto-app Google Photos gelanceerd, een veilige privé-omgeving voor al je kiekjes die het gemakkelijker maakt om deze te organiseren.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu