De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Android M recovery laat je update flashen vanaf intern geheugen

Redactie
2 juni 2015, 9:58
1 min leestijd
Eindelijk: Android M recovery laat je update flashen vanaf intern geheugen

De recovery van Android 6.0 Marshmallow, waarmee gebruikers onder andere een factory reset uitvoeren of nieuwe firmware installeren, ondersteunt de optie om een firmwarebestand vanaf het interne geheugen te flashen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Android M recovery laat de optie ‘apply update from sd card’ zien, waarmee gebruikers een updatebestand vanaf het interne geheugen kunnen flashen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wacht op de over-the-air-update voor je toestel, maar er al wel een zip-bestand van de update beschikbaar is. Je downloadt het betreffende zip-bestand op je toestel, waarna je ‘m via de optie in de recovery kunt selecteren. Vervolgens wordt de update geïnstalleerd.

Android M recovery

nexus2cee_2015-06-01-16.16.56

Normaliter moest een zip-bestand van een update met de stock recovery geflasht worden via adb, waarbij het bestand vanaf een computer naar de smartphone of tablet werd gestuurd om vervolgens te installeren. Velen vinden het gebruik van adb echter lastig. De nieuwe functie moet het een stuk gemakkelijker maken om firmware-updates te flashen.

Dat is echter niet het enige dat is veranderd in de nieuwe recovery van Android M. Ook kunnen gebruikers voortaan de recovery logs inkijken en de system-partitie mounten. Beiden zullen echter niet door  de meeste Android-gebruikers worden gebruikt.

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu