De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android M verschijnt in augustus, focust op verbeteren accuduur’

Redactie
26 mei 2015, 8:04
2 min leestijd
‘Android M verschijnt in augustus, focust op verbeteren accuduur’

Google focust bij Android 6.0  op de efficiëntie van het besturingssysteem, waardoor het zuiniger om moet gaan met het werkgeheugen en de accu. De nieuwe Android-versie draagt intern de naam Macadamia Nut Cookie en verschijnt mogelijk in augustus.

Lees verder na de advertentie.

Android M  release verwacht in augustus

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Android Police. Google gaat opnieuw proberen om Android zuiniger en efficiënter te maken, en het bedrijf zou ook weer een preview-versie uitbrengen na afloop van Google I/O, net als de zoekgigant dat vorig jaar deed met Android Lollipop. De Android M release van de consumentenversie zou enkele maanden later, in augustus,  moeten plaatsvinden.

Google gaat achtergrondprocessen in Android M nog meer beperken

Android M richt zich op betere prestaties en moet slimmer omgaan met features die veel van de accu vergen. Zo moeten Google-apps zo min mogelijk de locatie van gebruikers opvragen, wordt  het werkgeheugen zoveel mogelijk ontlast en moeten achtergrondprocessen (wanneer het toestel niet wordt opgeladen of het scherm uitstaat) nog meer worden beperkt. Om dit te bereiken, zullen ook de Google Play Services onder handen worden genomen.

Ondersteuning voor vingerafdrukscanners

Enkele dagen geleden werd bekend  dat Android M waarschijnlijk native ondersteuning voor vingerafdrukscanners krijgt. Er komt een standaard in het systeem, waar vervolgens alle  Android-apps van kunnen gebruikmaken. Dit moet het voor ontwikkelaars aantrekkelijker maken om hun apps van de functionaliteit te voorzien. Gebruikers kunnen op hun beurt inloggen en apps extra beveiligen met hun vingerafdruk.

android m release vingerafdruk

Android M geeft gebruikers verder wellicht de optie om afzonderlijke app-machtigingen toe te staan of af te wijzen. Verwacht wordt ook dat de nieuwe Android-versie nieuwe mogelijkheden biedt  om notificaties in te stellen en te beperken, en meer opties voor spraakbesturing in zowel het besturingssysteem als apps.

Aankomende donderdag (18.30 uur) komen we meer te weten over Android M en de plannen van Google tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Android Planet doet verslag van de keynote en het evenement en voorziet je uiteraard van het belangrijkste nieuws.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu