‘Android M laat je apps volledig met stem besturen’

Redactie
7 mei 2015, 8:02
1 min leestijd
‘Android M laat je apps volledig met stem besturen’

Android M, de aankomende nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem, krijgt een zeer uitgebreide spraakfunctie waarmee het systeem en apps volledig via spraak kunnen worden bestuurd.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit een sessie tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O, die op 28 mei plaatsvindt. Tijdens die sessie wordt meer bekendgemaakt over de nieuwe spraakbesturingsoptie, die mogelijk vanaf Android M een onderdeel wordt van het besturingssysteem. Er gaan al langer geruchten over het uitbreiden van de spraakbesturing van Android, waar onder andere Google Now een belangrijke rol in speelt.

Dit kun je verwachten van de  Android M spraakbesturing

Android M spraakbesturing

Met de nieuwe  Android M spraakbesturing zou het mogelijk worden om het gehele Android-systeem en apps die de functie ondersteunen volledig via spraakcommando’s te besturen. Stel: je zegt ‘OK Google, ga naar de instellingen’. Vervolgens opent je Android-smartphone het instellingenscherm, zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. Of ‘Ok Google, stuur via WhatsApp een berichtje naar Gijs of hij zin heeft in een biertje’, met het logische vervolg hierop. Ontwikkelaars krijgen tijdens de Google I/O-sessie te horen hoe ze de spraakondersteuning aan hun apps moeten toevoegen.

Het is echter ook mogelijk dat deze nieuwe spraakfunctie eerder wordt uitgerold. Recentelijk heeft Google het voor ontwikkelaars mogelijk gemaakt om hun app  in Google Now te tonen (bekijk hier de nieuwe Google Now kaarten), waarmee het toevoegen van spraakbesturing voor deze apps een logisch vervolg is.  De Android M onthulling wordt ook tijdens Google I/O verwacht.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu