De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Android M zet zwaar in op vingerafdrukauthenticatie’

Gijs Ettes
22 mei 2015, 8:11
2 min leestijd
‘Android M zet zwaar in op vingerafdrukauthenticatie’

Android M, de nieuwe Android-versie die naar verwachting tijdens Google I/O wordt onthuld, zet zwaar in op vingerafdrukauthenticatie. Zowel Buzzfeed als Ars Technica melden dat de functionaliteit wordt ingebouwd in het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Android M vingerafdrukauthenticatie

Volgens anonieme bronnen krijgt Android M ‘native’ vingerafdrukauthenticatie, wat wil zeggen dat er een standaard in het systeem komt, waar vervolgens alle Android-apps van kunnen gebruikmaken. Eerder werden al aanwijzingen voor een vingerafdruk-api aangetroffen in de broncode van een vroege versie van de Nexus 6. Dat toestel had de eerste Nexus-smartphone met een vingerafdrukscanner moeten worden, maar de functionaliteit werd uiteindelijk geschrapt.

Android M vingerafdrukauthenticatie

Vanaf Android M worden vingerafdrukscanners mogelijk standaard ondersteund, waardoor het voor app-ontwikkelaars aantrekkelijker wordt om de functionaliteit in te bouwen in hun applicaties. Gebruikers van bijvoorbeeld de Galaxy S6 of Galaxy S5 kunnen op hun beurt meer apps van een extra beveiligingslaag voorzien door hun vingerafdruk eraan te koppelen. Ook scheelt het scannen van je vingerafdruk natuurlijk het gedoe van het invoeren van een wachtwoord of pincode.

Dit verwachten we van Android M

Volgende week donderdag (28 mei) start Google I/O en komen we naar verwachting meer te weten over Android M. Vanaf deze versie wordt het wellicht mogelijk om afzonderlijke app-machtigingen toe te staan of af te wijzen. Mogelijk krijg je als gebruiker ook nieuwe mogelijkheden om notificaties in te stellen en te beperken, en meer opties voor spraakbesturing in zowel het besturingssysteem als apps.

Android M geeft meer controle over app-machtigingen

Volgens de laatste berichten krijgt Android M een grotere focus op de zakelijke markt. We gaan er van uit dat Google na de keynote op 28 mei de Android M-preview beschikbaar maakt. Deze proefversie geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps te optimaliseren voor het nieuwe besturingssysteem. De release van Android M wordt pas over een aantal maanden verwacht. Het laatste nieuws over de Android-versie lees je hieronder.

Het laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu