De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ontwikkelaars hebben het nu al over Android M

Gijs Ettes
23 september 2014, 9:03
1 min leestijd
Ontwikkelaars hebben het nu al over Android M
Android M

Hoewel de release van Android L, de nieuwe Android-versie die mogelijk Lemon Meringue Pie gaat heten, nog even op zich laat wachten, wordt er onder ontwikkelaars al gesproken over zijn opvolger. Uit discussies tussen ontwikkelaars blijkt dat Android M mogelijk eind volgend jaar of begin 2016 wordt uitgebracht. Op de website van het Android Open Source Project heeft een softwareontwikkelaar van Google het over ‘experimentele features die in Android M zijn terug te zien’, maar wat deze precies zijn, is niet bekend.

Ook is het nog veel te vroeg om te zeggen waarvoor de M staat in Android M. Google kiest doorgaans voor zoetigheden, dus het zou zomaar kunnen dat de volgende versie Marshmallow heet. Of misschien toch Maoam, M&M, Milky Way, Mars, Maltesers, Milka Chocolade of iets anders?

Lees verder na de advertentie.

Android L release is aanstaande

android-l

Deze herfst maken we eindelijk kennis met Android L, de nieuwe Android-versie die er dankzij het Material Design een stuk minimalistischer, maar ook speelser uitziet. L moet intuïtiever in gebruik worden en universeel, ongeacht van wel apparaat je gebruikmaakt. Daarnaast maakt Android L meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen, is er een nieuw toetsenbord, nieuwe snelle instellingen en een `niet storen`-functie.

Tot slot  worden apps nu al geüpdatet voor het nieuwe design. Dat is nu al het geval bij Chrome: de app ziet er gestroomlijnder uit, heeft een nieuw lettertype, betere animaties, andere iconen en werkt soepeler.

Lees onze uitgebreide eerste indruk over Android L.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu