Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android in maart 2018: Huawei P20, Samsung Galaxy S9 en meer

Thomas Haenen
5 maart 2018, 20:12
4 min leestijd
Android in maart 2018: Huawei P20, Samsung Galaxy S9 en meer

Februari was een behoorlijk drukke maand op Android-gebied, maar dat betekent niet dat het in maart rustiger wordt. Sterker nog: met de introductie van de Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 en aankondiging van Android P wordt het mogelijk zelfs nog drukker.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android maart 2018

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Zo weet je op tijd wat voor nieuwe smartphones en belangrijke aankondigingen je in de komende weken kan verwachten.

9/16 maart: Samsung Galaxy S9 te koop in Nederland

Net onthuld, maar vanaf deze maand al te koop in Nederland: het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Iedereen met een pre-order ontvangt de Galaxy S9 al op 9 maart in huis, de rest van het land moet tot 16 maart wachten. De Galaxy S9 Plus, voorzien van een groter scherm, verschijnt gelijktijdig.

De Samsung Galaxy S9 draait vrijwel volledig om de verbeterde camera. Het toestel heeft een enkele lens achterop met een variabel diafragma. Klinkt ingewikkeld, maar het zorgt ervoor dat het toestel onder alle lichtomstandigheden snel scherpe foto’s maakt. De Galaxy S9 Plus heeft zelfs twee camera’s achterop. Zo voeg je een kek scherptediepte-effect toe aan je foto’s, vergelijkbaar met de portretmodus op de iPhone X.

De Galaxy S9 heeft hetzelfde voorkantvullende, randloos scherm als zijn voorganger, door Samsung het ‘infinity display’ genoemd. De balken boven en onder het beeld zijn iets kleiner gemaakt dan voorheen. Nieuw zijn ook de stereospeakers, die voor beter geluid moeten zorgen. Misschien geen revolutionaire verbeteringen, maar wel een goede upgrade ten opzichte van de Galaxy S8.

14 maart: introductie van Android P

Hoewel er nog steeds weinig smartphones op Android 8.0 (Oreo) lopen, maakt Google zich al klaar voor de introductie van de volgende versie. Op 14 maart wordt Android P voor het eerst getoond, zo claimen verschillende bronnen.

Android P zou zich volgens bronnen vooral richten op iPhone-gebruikers. Met verschillende aanpassingen hoopt Google Apple-fans aan te spreken. Zo krijgen Android-smartphones ondersteuning voor andere schermformaten, en wordt de Google Assistant nog beter geïntegreerd met de meegeleverde apps.

→ Lees ook: Met deze aanpassingen moet Android 9.0 iPhone-gebruikers laten overstappen

De potentiële aankondigingsdatum is mogelijk direct een eerste hint naar de naam van de nieuwe software: Android 9.0 Pie. 14 maart schrijf je in de Verenigde Staten namelijk als 03/14, en 3,14 is natuurlijk het getal van de wiskundige constante Pi. Een beetje vergezocht, maar gezien het hoge nerdgehalte bij Google geen grote verrassing.

Overigens duurt het waarschijnlijk nog wel even voor je Android P op jouw smartphone ziet. Het bedrijf brengt deze maand een eerste Developer Preview uit, een voorlopige versie die alleen werkt op Google Pixel-smartphones. Na verschillende testversies verschijnt in augustus of september de definitieve software. Vervolgens is het aan fabrikanten om die software beschikbaar te maken, maar ook dat kan meerdere maanden duren.

27 maart: Onthulling Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite

Eind deze maand wordt de Huawei P20 voor het eerst aan het grote publiek getoond. De Chinese fabrikant organiseert die dag een evenement in Parijs, waar ook de P20 Lite en P20 Plus onthuld worden. Als we de geruchten mogen geloven, krijgen alle modellen sterk verbeterde camera’s en een randloos, voorkantvullend scherm.

Android maart 2018

De Huawei P20 heeft volgens sommige bronnen zelfs drie camera’s achterop. Die maken zogenaamde ‘hybride zoom’ mogelijk, een combinatie van optische en digitale zoom. Ook kun je achteraf de focus van je foto’s aanpassen of een bokeh-effect toevoegen. De P20 Plus krijgt een groter scherm en mogelijk ook betere camera’s. Het instapmodel, de P20 Lite, moet het met ‘slechts’ twee lenzen achterop doen.

Waar blijven de nieuwe Motorola-smartphones?

Motorola heeft nog geen nieuwe smartphones aangekondigd in 2018, maar we verwachten dat ze dat deze maand gaan doen. Het bedrijf brengt namelijk doorgaans verschillende budgetsmartphones uit in het voorjaar. Bovendien zijn veel details over de Moto G6, Moto E5 en andere instaptoestellen al online verschenen.

De Moto G6 heeft waarschijnlijk een groot 5,7 inch-scherm met een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. De G6 wordt aangedreven door een Snapdragon 450-chip met 3GB werkgeheugen. Achterop zit een dubbele camera van 12 en 5 megapixel, voorop een 16 megapixel-camera voor selfies. Daarnaast zou het bedrijf aan een grotere Moto G6 Plus werken, en de voordelige Moto G6 Play. De adviesprijzen zijn onbekend, maar liggen waarschijnlijk tussen de 200 en 300 euro.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu