De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Installaties Android-malware vorig jaar met 50 procent verminderd’

Redactie
3 april 2015, 7:44
1 min leestijd
‘Installaties Android-malware vorig jaar met 50 procent verminderd’

Het aantal malware-installaties op Android-toestellen is in 2014 met 50 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee lijkt Google steeds meer macht te krijgen over het malware-probleem van Android.

Lees verder na de advertentie.

De cijfers zijn afkomstig uit het beveiligingsrapport over 2014, dat door Google is gepubliceerd. Malware is al enkele jaren een probleem voor Google, maar de afgelopen twee jaar heeft de internetgigant grote stappen gezet. Zo wordt Google Play actief gecontroleerd op malware en analyseert Google ook app-installaties buiten Google Play. Door deze installaties te analyseren, kan Google  sneller waarschuwen voor potentiële dreigingen.

Android-malware in 2014: dit zijn de cijfers

Android in 2014: malware

Van alle Android-toestellen is in 2014 maar 1 procent geïnfecteerd met malware.  De malware-infecties zijn grotendeels te wijten aan het installeren van Android-apps buiten Google Play, waarbij Android-gebruikers via het internet  malafide apk-bestanden downloaden. Deze apk-bestanden doen zich veelal voor als een premium-app, maar installeren malware op het toestel van de gebruiker. De meeste malware-infecties komen voor op Chinese en Russische Android-toestellen.

In totaal is 0,15 procent van alle Android-toestellen geïnfecteerd met malware die uit Google Play afkomstig is. Dit zijn in veel gevallen  apps die tijdens het gebruik van je smartphone of tablet pop-ups met reclame tonen. Android-gebruikers verminderen de kans om malware te installeren door alleen apps uit Google Play te downloaden.

→ Lees ook ons uitgebreide artikel  Antivirus-apps voor Android: nodig of overbodig?

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu