De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android malware vormt vooral buiten Google Play om een bedreiging’

Wouter Nijsen
5 maart 2014, 18:11
1 min leestijd
‘Android malware vormt vooral buiten Google Play om een bedreiging’
Android malware

Uit onderzoek van antivirusbedrijf F-Secure blijkt dat 97 procent van alle mobiele malware op Android is gericht. Slechts 0,1 procent van de Android malware is echter te vinden in Google Play, waardoor malafide apps die buiten de app-winkel van Google worden gedownload de grootste bedreiging vormen. Volgens F-Secure neemt de malware voor Android wel toe: gebruikers zouden dit jaar met meer dan 804 nieuwe virussen geconfronteerd zijn. Ook Symbian is een doelwit voor malware, maar in veel mindere mate (3 procent van alle mobiele malware). Voor andere platforms (iOS, Windows Phone) werden geen nieuwe bedreigingen aangetroffen.

Volgens F-Secure is er het afgelopen jaar 140.000 keer melding gedaan van malware op een smartphone. Een groot deel van de virussen werden gemeld door inwoners van Saoedi-Arabië en India. Gebruikers daar downloaden veelvuldig applicaties via onbeveiligde, onofficiële app-stores. Haal je alleen apps uit Google Play en gebruik je je gezonde verstand, dan loop je nauwelijks risico.

Lees verder na de advertentie.

Android malware kan niettemin voor veel narigheid zorgen. Zo kan een malafide app uit zichzelf betaalde sms`jes versturen, privé-gegevens stelen en je dataverbruik flink doen toenemen. Gelukkig is Google constant bezig met het aanscherpen van de beveiliging van zowel Android als de Play Store.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu