Android Market bevat bijna 50.000 applicaties

Redactie
24 april 2010, 10:40
1 min leestijd
Android Market bevat bijna 50.000 applicaties

Er zijn al bijna 50.000 applicaties in de Android Market te vinden. Dat blijkt uit cijfers van AndroLib.com, waarbij alleen applicaties worden meegeteld die nog in de Market aanwezig zijn. Uit de cijfers blijkt dat Android bezig is met een snelle inhaalslag:


Het moment waarop we de losse tienduizenden niet meer hoeven te noemen maar meteen voor 100.000 gaan lijkt dus nabij. Als de groei op dezelfde voet doorgaat zou dat moment rond augustus/september worden bereikt.

Lees verder na de advertentie.

android market 50000

Vorige week kondigde Google aan dat er volgens de officiële cijfers nu 38.000 applicaties zijn, maar het is onduidelijk hoe ze op dat getal uitkomen. Mogelijk tellen ze de dubbele applicaties niet mee (in de Android Market is bijvoorbeeld ook nog een oude versie van Layar 2.0 te vinden terwijl ze al op 3.0.6 zitten). Google zei vorige week: “We’re sticking to 38,000 for now. We’ll announce when we do our next formal count.”

Android groeit met bijna 8.800 nieuwe applicaties per maand. Door de beschikbaarheid van Android 2.1 en het toegenomen marktaandeel kan dat aantal nog verder stijgen. Op 19 mei staat Google’s I/O conferentie gepland. Dan horen we hopelijk weer nieuwe officiële cijfers.

nederland android market

AndroLib geeft ook inzicht hoe de Nederlandse markt zich ontwikkelt:

waardering apps

Interessant is ook om te zien dat de Nederlanders best tevreden zijn over de apps. Gebruikers die een geschreven waardering achterlaten in de Android Market geven meestal 5 sterren:

Categorie: Google Play
Spotlights: Android, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's