Android Market bevat bijna 50.000 applicaties

Er zijn al bijna 50.000 applicaties in de Android Market te vinden. Dat blijkt uit cijfers van AndroLib.com, waarbij alleen applicaties worden meegeteld die nog in de Market aanwezig zijn. Uit de cijfers blijkt dat Android bezig is met een snelle inhaalslag:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het moment waarop we de losse tienduizenden niet meer hoeven te noemen maar meteen voor 100.000 gaan lijkt dus nabij. Als de groei op dezelfde voet doorgaat zou dat moment rond augustus/september worden bereikt.

android market 50000

Vorige week kondigde Google aan dat er volgens de officiële cijfers nu 38.000 applicaties zijn, maar het is onduidelijk hoe ze op dat getal uitkomen. Mogelijk tellen ze de dubbele applicaties niet mee (in de Android Market is bijvoorbeeld ook nog een oude versie van Layar 2.0 te vinden terwijl ze al op 3.0.6 zitten). Google zei vorige week: “We’re sticking to 38,000 for now. We’ll announce when we do our next formal count.”

Android groeit met bijna 8.800 nieuwe applicaties per maand. Door de beschikbaarheid van Android 2.1 en het toegenomen marktaandeel kan dat aantal nog verder stijgen. Op 19 mei staat Google’s I/O conferentie gepland. Dan horen we hopelijk weer nieuwe officiële cijfers.

AndroLib geeft ook inzicht hoe de Nederlandse markt zich ontwikkelt:
nederland android market

Interessant is ook om te zien dat de Nederlanders best tevreden zijn over de apps. Gebruikers die een geschreven waardering achterlaten in de Android Market geven meestal 5 sterren:
waardering apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.