Android Market bevat nu 30.000 applicaties

Redactie
16 maart 2010, 22:08
1 min leestijd
Android Market bevat nu 30.000 applicaties
android market

Normaal doet Google geen uitspraken over het aantal applicaties in de Android Market maar vandaag lieten de Google-vertegenwoordigers weten dat de Android Market 30.000 gratis en betaalde applicaties bevat. Voor betaalde applicaties rennen de gebruikers echter hard weg (hierover later meer).
Drie maanden geleden schreven we nog dat de Android Market 20.000 applicaties bevatte. Het totale aantal applicaties is de afgelopen drie maanden dus met 10.000 stuks gegroeid, een mooie prestaties.

Google wil niet zeggen hoeveel procent er betaald of gratis is. Maar AndroLib, een website die de Android Market in de gaten houdt, zegt dat er 39 % betaald en 61% gratis is. Interessant is trouwens dat de betaalde applicaties nauwelijks aftrek vinden. Analysebureau FADE heeft namelijk berekend dat de geschatte 8 miljoen Android-gebruikers die op de aardbol lopen zo’n 289 miljoen apps hebben gedownload. Daarvan was 98,9 procent gratis. Vergeleken met andere toestellen kopen Android-bezitters relatief weinig betaalde apps. De cijfers komen neer op zo’n 35 applicaties per gebruiker, dus dat is aardig wat. Reken je uit hoeveel de ontwikkelaars aan die gebruikers verdienen, dan valt het cijfer weer erg tegen: de gemiddelde Android-gebruiker heeft voor $0,50 aan apps gekocht. Bij de iPhone ligt dat op $1.

Lees verder na de advertentie.

via MobileCrunch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's