Android Market filmverhuur geblokkeerd op geroote toestellen

android market movie rentalsGoogle blokkeert toegang tot de filmverhuur in de Android Market, als je een geroot toestel hebt, zo blijkt uit een bericht op de Google Support-pagina. Google voegde onlangs Movie Rentals toe aan de Android Market. Amerikanen kunnen daarbij voor $1,99 per stuk een film huren. Gebruikers met een geroot toestel krijgen echter een foutmelding: Failed to fetch license for [movie title] (error 49). Op de Google Support-pagina is te lezen dat je ‘Error 49’ krijgt wanneer je probeert om een film af te spelen op een geroot toestel. “Rooted devices are currently unsupported due to requirements related to copyright protection”, schrijft Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google geeft met deze keuze een verkeerd signaal af, wat de openheid van het Android-platform betreft. Ongetwijfeld zijn er handige types in de ontwikkelaars- of hackerscommunity die een oplossing gaan uitwerken. Dat gebeurde ook bij Netflix: het werd op een handjevol toestellen gelanceerd, maar is nu op elke denkbare Android-telefoon te gebruiken, als je maar root access hebt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.